Sládkův sekaný řízek

Suroviny

250 g hovězí mleté maso
250 g vepřové mleté maso
100 g tvrdého sýru
1 kvalitní klobása
200 ml světlého piva ( použila jsem nealkoholické - není příliš hořké)
4 stroužky česneku
posekaný libeček
sůl
pepř
Na těstíčko:
100 g hladké mouky
2 vejce
50 g tvrdého sýru
150 ml světlého piva ( nebo podle potřeby)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem a klobásou, rozdrceným česnekem a nasekaným libečkem. Osolíme, opepříme, zalijeme pivem a spojíme. Necháme alespoň hodinu vše nasáknout chutí.

  2. Vymícháme si hladké těstíčko z uvedených surovin.
    Maso vytvarujeme do placiček, obalíme je v mouce a těstíčku a smažíme pozvolna na oleji.
    Podávala jsem se šťouchanými brambory, ochucenými sušenou smaženou cibulkou, pažitkou a libečkem.

Poznámka od kuchařky

Řízky jsou díky pivu velmi šťavnaté. K tomuto pokrmu mě inspiroval recept z Labužník. cz

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Sládkův sekaný řízek

Předchozí 1 2

Tématické fráze: sekany řizek sekany rizek recept sekaný vepřový řízek sekaný řízek v těstíčku sládkův vepřový řízek sekaný řízek z mletého masa sýrovy sekany řízek sekane rizky sekany dobry rizek štochane brambory sekany karbanatek sekaný řízek recepty obrázky řízky štavnatý sekaný řízek sekaný řízek v v těstíčku vyborny sekany rizek se syrem sekaný karbanatek recepty sekany prirodni rizek recept na sekany řizek soukenický sekaný řízek