

Marcipán
Cukroví , Nepečené, Ostatní 17 názorů
Suroviny
- 200 g cukru moučka
- 200 g sušeného mléka
- 1 lžička medu
- 1 lžička oleje
- pár kapek mandlové tresti
- voda
Postup přípravy receptu
Na vále zpracujeme sušené mléko, cukr, olej med, tresť a po kapkách vodu, jen tolik, aby se s těstem dalo pěkně pracovat, jako s modelínou, pokud je těsto řídké, přidáme cukr nebo sušené mléko.
Rozdělíme na díly a každý díl si obarvíme potravinářským barvivem. Marcipán buď tvarujeme nebo vtlačíme nejlépe do výlisků z adventních kalendáříků.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Marcipán
-
Jana: Taky to máme jako beton a nevíme co s tím :D olej ani nic jineho uz do toho zapracovat nejde..
-
Zdravím, dá se místo klasického sušeného mléka použít třeba sušené sojové mléko?
-
poraďte mi prosím, co ělám špatně, když ten marcipán mám strašně tvdej, že se nedá vůbec vypracovat, natož pak rozválet nebo s ním jakkoliv pracovat..díky
-
Můžu místo medu použít kukuřičný sirup a kdyby tak jaké množství... a jaká vrstva se má být při potahování ... předem děkuji za odpověď
-
Občas dělám tento falešný marcipán, s hmotou se pracuje moc dobře. Dort jsem ještě nepotahovala, to nemám odvahu, jen vyrábím jednoduché ozdůbky
Přidávám bodík.
-
Hallo tak na mi narozeniny vyskousim tvuj marzipan na miho dorta uz se tesim .
-
hm...Renka má pravdu, marcipán to nie je. Poťahovacia hmota na torty figúrky áno, ale marcipán je čosi iné.
-
Toto není žádný marcipán,s ním to má společné pouze jméno.
-
může se tato hmota použít i na potahování dortů apod? nebo jenom na tvarování? Děkuji.
-
Jakube, kdybys pozorněji četl, přečetl by sis, že se barví potravinářskými barvami
-
cím to barvíte ??? \\\"rekl bych vodovkama ale nwm asi by to moc nechutnalo\\\"
-
Irreno - ano, jde to bezvadně, používám přesně takováto rozpis a potahuji i modeluji z něho. Marcipán ochucuji trochou tresti "hořké mandle" i "sladké mandle". Na běžný dort (potažní + ozdobení) spotřebuji hnotu z 1 - 1,5 dávky, tedy z 200 - 300g cukru...
Simča S. -
Jde tímto marcipánem potáhnout dort?
-
Mňam,mňam................................dál snad nemusím pokračovat?!Mňam.....
-