Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešný marcipán

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

14. 2. 2014 18:54

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 092 kJ / 1 217 kcal
Bílkoviny30,00 g
Tuky13,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 350 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy245,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můžete přidat barvivo, aby jste marcipán měli hezky zabarvený :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ivulinka ivulinka

3. 1. 2015 16:10

jana0210: děkuji i já:-K;-)

jana0210

3. 1. 2015 15:28

ivulinka:moc povedená fotka,děkuju :)

ivulinka ivulinka

13. 12. 2014 19:02

Dělám pravidelně na Vánoce na přání dcery, jen sušeného mléka dávám tolik co cukru, takže 20 dkg a tlačím do formiček.
Dovolím si ti sem přidat fotku;-)

tejaja tejaja (moderátorka)

15. 2. 2014 09:44

Dajda: úplne s tebou súhlasím, mám len jednu malú pripomienku. Ten recept niekto aktivoval, tak dotyčná moderátorka ho mala opraviť. Tým nechcem povedať, že autor nezodpovedá za svoje "dielo" ;-)

tejaja tejaja (moderátorka)

15. 2. 2014 09:36

casino:nie, pre vás boli len smajlíky :-D zvyšok pre autora receptu, ale je to fakt tak trochu blbo...mala som dať medzeru alebo osloviť autora. Ale vaše dupkanie nožičkami sa mi páči :-D:-D:yes::yes:;-)

Dajda Dajda

15. 2. 2014 08:55

Majka8:
Jirka F.
nanny:

I mladá holčina by měla pochopit, že nemůže prostě někde vzít foto a opublikovat je jako svoje (bez uvedení autora). Mladí jsou dneska zvyklí předkládat ve škole svoje práce, které jsou celé stažené z internetu, tohle není nic jiného. :no:

Když už něco publikuju, měl bych si to po sobě přečíst, abych tam nezanechal hromadu gramatických chyb jako v tomto případě . To už by autor ve 14 letech měl umět.:no:

Marcipán to opravdu není, ale to lze vyřešit slůvkem falešný nebo potahová hmota a la.... ;-)

Když něco děláme, měli bych to dělat pořádně nebo raději vůbec ne. Zvláště když je nám 14:-! Co se v mládí naučíš ....

Tak co, autorko, napravíš to:-?:-! Je to výzva.;-)

nanny

15. 2. 2014 06:14

je videt ze se devce snazilo,takove komentare se k tomu nehodi,jani nenech si brat chut a pokracuj ve vareni:-K

Majka8

15. 2. 2014 01:42

Recept dala mladá holčina,tak trochu respektu a taktu by neškodilo,dík.....co bych za to dala kdyby moje 14ti letá dcera měla vůbec chuť se zajímat o recepty k vaření a pečení.Některý komentáře nechápu...neberte chuť k vaření mladý holčině,prosím.

casino casino

14. 2. 2014 23:55

Jirka F.:
Dokonce i na TOP je pravý MARCIPÁN http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipa...
Autorka tam píše, že bílek není nutný... Má recht. Bílek do matcipánu nepatří!

Jirka F.

14. 2. 2014 23:18

No tak kvůli takovýmto "hmotám" vydávajícím se za marcipán je mi špatně.
Tyto cukrové kentusy rychle ztvrdnou na kámen a vylámete si na tom zuby - ale jako jednoduchý cukrový plnič žaludku dobrý (takže vlastně pro většinu národa OK).
Nemá to s marcipánem nic společného (sušené mléko, syntetické aroma a cukr ??????), ale dobře to symbolizuje obraz dnešní doby jak se vše dělá.
Pravý kvalitní marcipán obsahuje 45-50% mandlí a cukr. Nic víc. Je to lahodná dlouho měkká hmota plná mandlové chuti (záleží jak jemně jsou mandle zpracovány). Špička jsou Alnatura, Edelmarcipan rohmasse od Schlukwerdera a ujde i Zentis (ale to se nebavíme o mixech ale o čisté hmotě pro barvení a tvarování).

casino casino

14. 2. 2014 21:00

tejaja: A nesmažu a nesmažu a nesmažu a basta:-D
Vy jste to teda blbě napsala:-)):-)):-))
Málem mě vomejvali, jak ve mně hrklo, jakou že fotku mám vymazat...
Uf, to jsem si voddech, že tu žádnej vobrázek nemám:-))

tejaja tejaja (moderátorka)

14. 2. 2014 20:00

casino: :-D:-D:-D:yes:
Fotka nie je tvoja, však? http://www.amaterske-vareni.cz/clanky/vanocni-cukr...
Zmaž ju prosím ťa.

casino casino

14. 2. 2014 19:16

MrazovaJa:
Já bych to neriskoval ani s názvem, ani s rcp na cosi, co má s marcipánem společného akorát použitou tresť :-// a je jedno, jak jednoduchý je nezletilec co to napsal:-))

MrazovaJa MrazovaJa

14. 2. 2014 19:02

S tou fotkou bych to neriskovala!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: falešný marcipán recept na falešný marcipán falesny marcipan recept falešný marcipán ze sušeného mléka tncz nova levné recepty ládi hrušky šneci domácí falešný marcipán rychlý marcipán tncz nova levné recepty ládi hrušky marcipán ze sušeného mléka levný marcipán recept falesny marcipan jednoduchy recept na marcipán falešný domácí marcipán jednoduchý domácí marcipán jak se děla marcipán marcipan falesny jak barvit falešný marcipán tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny jednoduchy a levny marcipan recept na jednoduchý marcipán

Suroviny: cukr moučkový, mléko sušené, tresť mandlová sladká, voda

TopRecepty.cz

Falešný marcipán

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q50p