Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 1. 2010 13:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota18 009 kJ / 4 304 kcal
Bílkoviny103,68 g
Tuky242,98 g
Vláknina36,07 g
Cholesterol568 mg
Sodík493 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy407,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: https://www.labuznik.cz/recept/svatovintirsky-dort...

Tím, že je marcipán v podstatě přeslazený, ve ztužovači je taky přidaný cukr, není nezbytné krém ještě sladit.

Postup na růže zde:

http://cook.blog.cz/0903/modelovaci-cokolada-fotop...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

zizala

28. 1. 2011 08:53

Hanko, dík, jsem zase o něco chytřejší :-8;-)
Cathleen, děkuju za pochvalu mého životního díla, obávám se, že víc už ze mě nevypadne :-8:-8

cathleen

28. 1. 2011 08:41

:-O tak tohle bych zase nesvedla já:-D:yes::yes::-K

hanahcotton

28. 1. 2011 08:37

Zizalo nádhera :yes::yes::yes:
Opravdový marcipán netvrdne proto, že je tam velký podíl mandlí, které jsou mastné, proto se z něj ani nedají moc tvořit fogurky a je lepší jen na potahování;-)

zizala

28. 1. 2011 08:29

Ano, minule jsem z nouze dala med a šlo to taky ;-)

hankadc

27. 1. 2011 23:32

KRÁSNÝ DORT,NA U ČOKOLÁDOVOU HMOTU MUŽU POUŽÍT I MED??TO PRÁVĚ NEVÍM....:-S:-)

zizala

4. 1. 2010 21:06

Sodovko, třetí den, když zbýval z dortu poslední kousek, byl marcipán už opravdu hodně měkký. Netekl vůbec, jen ty dva dny byl příjemně měkký. Já jsem byla ráda, vadí mi, když marcipán ztvrdne, pak už nám nechutná. Nemohla ta vyšší trvanlivost být i tím, že jsem měla opravdu pravý marcipán z mandlí?

Sodovka

4. 1. 2010 20:11

Žížalo, velice hezký dortík.:yes: Chci se jenom zeptat.
Potahovací hmota z marcipánu ti netekla? Jde o to, že cukráři pod potahovací hmotu z marcipánu NEDOPORUČUJI krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový, jogurtový, ze zakysané smetany). Tyhle ingredience by v krému (když se dort potahuje) neměly být. Pod marcipán je nejlepší krém máslový, nastavovaný kaší nebo pudinkem. Ale POZOR! Pudink se musí udělat z vody. Pokud je z mléka, stává se, že marcipán teče (vlhne). Proto by mě zajímalo, jak to bylo u tebe. Tvůj krém je fantastický
:-p:-p:-p. Dělám ho dost často. Místo oříšků strouhám čokoládu. Jenom bych měla obavy, dát ho pod marcipán. Za nádherný dort, posílám bodíka.:yes::-p:yes:

ivulinka

4. 1. 2010 19:46

Dvěma slovy: nádherná práce:yes:.
A mě se hnědá líbí. Bodík udělen.:yes:

spagetka

4. 1. 2010 15:42

:-K:-*:-p

Irrena

4. 1. 2010 15:14

Gábinko díky moc za informaci.Tady u nás na vesnici jsem ještě nic takového neviděla ,budu se muset vydat za hranice (SRN)mám to jen přes kopec.

zizala

4. 1. 2010 15:06

Jani, myslím, že ta od Nestlé by mohla být kvalitní...já bych ji už nebarvila, sirup by musel být nějaký čirý (med by nešel). Ta Míša z odkazu dělala celý dvoupatrový dort s bílými i hnědými růžemi:http://cook.blog.cz/0904/cokoladovy-dvoupatrak-se-...
Na to, že je to teprve 15letá holka, je fakt šikovná:-O

Gabina

4. 1. 2010 15:01

Irrenko, koukni sem http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... Je to želatinový ztužovač,který se nemusí vařit

Irrena

4. 1. 2010 14:50

Dort je opravdu nádherný, jen jaksi nevím co je to ztužovač za studena, to není ztužovač do šlehačky?I když jsem ho neochutnala posílám bodíka, protože ten může chutnat jen výborně.:-K:-K:yes:

pipre

4. 1. 2010 14:43

Jarko, tak to je krásné!!!:yes: Docela by mne zajímalo, jestli existuje i tak kvalitní bílá čokoláda, ze které by se dalo obarvením zhotovit takové krásné ozdoby. Bodík:yes::yes:+6.

Gabina

4. 1. 2010 14:41

Moc hezký dortík a zajímavá náplň s těmi oříšky :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brněnský dort fotopostup brněnský dort-fotopostup dietní krém do dortu nejlepší dortové krémy jak pracovat s marcipánem nejlepší krém na dort máslový krém s jogurtem nejlepší krém do dortu nejlepší dortový krém krém na marcipánový dort marcipánový krém krém do marcipánového dortu nejlepsi kremy do dortu dietní krém na dort nejlepsi maslovy krem dortové ozdoby marcipán dr.oetker dortová potahovací hmota dvoupatrovy dort recept nejlepší krémy na dorty

Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, sůl, rama cremefine, jogurt bílý, ztužovač želatinový, cukr moučkový, oříšky, marcipán, čokoláda hořká, olej

TopRecepty.cz

Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8W2