

Slepované cukroví
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 50 g Solamylu
- 2 malé lžičky prášku do pečiva
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- šťáva z půlky citronu
- 120 g másla (Hery)
- 1 vejce
- rybízová marmeláda na slepování
Postup přípravy receptu
Sypké suroviny promícháme, přidáme vejce a šťávu, nakonec nakrájíme studený tuk a vypracujeme tužší těsto.
Dáme na hodinu vychladit. Potom tence vyválíme, vykrájíme tvary a do poloviny koláčků vypíchneme střed.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení slepujeme pikantní marmeládou a můžeme i pocukrovat.
Poznámka od kuchařky
Tyto koláčky peču často během roku, uchovávám je v plechové dóze a mám je při ruce vždy pro nečekanou návštěvu. Vydrží velmi dkouho (pokud je někdo nenajde).