Široké nudle s cuketou a kuřecím masem

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Těstoviny 2 názory

Suroviny

2 porce širokých nudlí
2 lžíce olivového oleje
150 g kuřecího masa (prsní, stehenní)
4-6 žampionů
200 g cukety
1-2 stroužky česneku
100 ml smetany
sůl
pepř
strouhaný parmazán
pár lístků petrželky na dokončení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit dostatečné množství vody na těstoviny. Očištěné maso nakrájíme na kostičky, žampiony na čtvrtky nebo půlky (podle velikosti), oloupaný česnek na plátky. Cuketu omyjeme, malou nakrájíme na tenká kolečka, z větší odstraníme jadérka a nakrájíme na půlkolečka nebo čtvrtkolečka.

  2. Do hluboké rozpálené pánve dáme 1 lžíci oleje a zprudka opečeme maso, přidáme plátky česneku, promícháme a po chviličce vyndáme stranou. Do pánve přidáme zbytek oleje, opečeme na něm žampiony, přidáme cuketu a vše krátce orestujeme. Do vroucí vody na těstoviny dáme sůl a těstoviny uvaříme - cca 4 minuty domácí, koupené dle návodu. Těstoviny uvařené na skus slijeme.

  3. Vrátíme do pánve maso, přilijeme smetanu a dle potřeby několik lžic vody (2-3). Při snížené teplotě podusíme cca 4-5 minut. Do pánve přidáme těstoviny, dle chuti přisolíme, opepříme a promícháme.
    Podáváme posypané petrželkou a strouhaným parmazánem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 693 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Široké nudle s cuketou a kuřecím masem