Avokádová krémová pomazánka
Avokádo je velmi chutné, plné vitamínů a zdravých tuků. Zkombinujeme ho s máslem, čerstvým sýrem a česnekem a připravíme tak lahodnou svěží pomazánku, která skvěle chutná s opečeným tmavým pečivem.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 755 kJ / 659 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,70 g |
| Tuky | 58,88 g |
| Vláknina | 5,12 g |
| Cholesterol | 155 mg |
| Sodík | 259 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 15,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Avokádo rozpůlíme, do pecky (není tvrdá) zasekneme nůž a pootočením pecku snadno vyndáme. Lžící podebereme vnitřek a vyndáme ze slupky.
Krok 2: Vidličkou avokádo důkladně rozmačkáme (nebo rozmixujeme), ihned zakápneme citronem, aby nezčernalo.
Krok 3: Přidáme Lučinu, změklé máslo, prolisovaný česnek dle chuti, sůl, pepř a špetku chilli. Promícháme nebo promixujeme.
Krok 4: Podáváme v mističce ozdobené listem salátu, cherry rajčátkem s opečeným toastem. Nebo namažeme na plátky opečeného tmavého pečiva.
Zveřejněno 6. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Avokádová krémová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qEGR
Moje poznámka
Avokádová krémová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qEGR
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 17 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 47 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
avokádová pomazánka podle pohlreicha,
pomazánka z avokáda,
avokado a žlučník,
avokádová pomazánka pohlreich,
avokadova pomazánka,
pomazánka z avokáda pohlreich,
avokádová pomazánka recept,
aby avokado nezcernalo,
avokádová pomazánka na chlebíčky pohlreich,
pohlreich avokadova pomazánka,
pomazánka z avokáda pohlreicha,
pohlreich recepty avokado,
pohlreich avokáda,
jak uchovat avokáda,
pomazánka z avokáda dle pohlreicha,
pomazánka z avokáda podle pohlreicha,
recepty pomazanky z avokáda,
pomazanky pro žlučník,
recepty z avocáda,
avokado žlučník
Suroviny:
avokádo,
citron,
lučina,
máslo,
pepř bílý,
česnek,
sůl,
chilli
Komentáře (9)
No, měl pravdu, je to hrozně trpké a je mi jasné, že by to zkazilo každé jídlo, do kterého by se to přidalo. Takže nadále budu pecky vyhazovat a konzumovat jen lahodnou dužinu
A jen za tu pecku byste zasloužila palec nahoru
Děkuji
http://toxicology.cz/modules.php?name=News&file=pr...