Houbový prášek

isindy Kuchařka: isindy

Houby 19 názorů

Suroviny

sušené houby - dobře vysušené, musí šustit
mixér, kutrovač, co kdo má....asi by šel i hmoždíř, ale dělat se s tím ručně do zásoby bych nechtěla :)
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby po částech vsypeme do mixéru a rozdrtíme na prášek. Drobné kousky lze případně prosít, já je tam ale nechávám, jsou zanedbatelné.

  2. Lze smíchat i se solí, drceným kmínem či polévkovým žlutým kořením a dochutit si podle svého, já ale nechávám samotné a koření pak používám podle daného jídla.

  3. Uchovávám ve šroubovací sklenici po celý rok do příští úrody ve skříňce s kořením, podmínkou je použít opravdu dobře proschlé houby a sklenici pořádně zavírat, aby nezvlhly....pak by asi mohlo plesnivět...ale mně se to zatím nikdy nestalo.

Poznámka

Manžel má rád houbovou chuť a vůni, ale vadí mu konzistence hub na skus - prý je to jako kousat molitan:)... tak jsem hledala řešení, které bude při ruce hned. Používám do polévek, pod maso, do sekané...jakkoli, nemusím houby mlít a nezabírá to místo v mrazáku ani v komoře.

Možná využijí i jiní příznivci hub.

Kupované houbové koření jsem nikdy neměla, nemohu tedy porovnat, ale podle mne je to samý glutamát a kolem hub to podle mě jen proběhlo, a za tu chemii dost peněz ;)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbový prášek

  • brtna brtna

    Také dělám a někdy i v malém poměru přidám hořčák, který dodá pikantní příchuť

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Curlewis: prášek se dá udělat z jakýchkoli dobře usušených hub, tedy i ze žampionů

    Odpovědět

  • Curlewis Curlewis

    Mohu udelat houbovy prasek ze zampionu?

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    jejda, díky moc, máš ho moc pěkný:yes: :-8:-) to jsem ráda, že se ti také recept hodí, já ho používám docela často a letos už dochází, musím od našich nafasovat sušené houby a budu dělat čerstvý....;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Ivi včera jsem dělala prášek z hub,tak jsem Ti jeden obrázek přidala:yes:+15

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    všem díky, váhala jsem, jestli jsem takovou "blbost" dát:-8....ale pak jsem zjistila, že pár lidí psalo na pokecu, že houby nejí, jen jako koření....jsem ráda, že třeba někoho inspirovalo :-K

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Bibi, hlívu jsem ještě ani nejedla - pořád ji okukuji v obchodě, ale zatím na ni nedošlo :-(

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Isahu, takhle já si dělám každý rok na konci sezony hlívu ústřičnou na celou zimu. Máš 14.bod:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dělávám někdy z nožek,ale většinou ani nožky nezbudou:-Omy máme hříbky moc rádi:-p+:yes::-*

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Tomu říkám nápad.:yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    geniálne...

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • rusalka rusalka

    super nápad:yes:;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :yes:Taky vyrábím, ještě mám trochu loňského. Já s ním třeba ještě sypnu i smažící se vaječnou omeletku:-p

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    :yes: :-) taky dělám a používám, v menším množství i do pokrmů, kam se houby normálně nepřidávají :-p stejně připravenou mám i petrželku

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kutrovač prasek z hub prášek ze sušených hub houby v prášku šušené houby prášek prasek jak udělat prášek z hub prasek jak udělat z hub prášek jak mlít houby kam dát sušené houby kutrovač na maso houbuvý prášek jak umlít sušené houby hlíva jak vyrobit prášek sušené houby jako prášek jak umlít houby muže se dát hlíva na mražák jak udelat prašek z hlivy u jak udelat ze susenych hub prasek

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít