Postup přípravy
Krok 1: Plátky chleba přepůlíme a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Oloupaný křen nastrouháme na jemném struhadle.
Krok 2: Vejce připravíme tak, že v hrnci s vroucí osolenou vodou se lžící octa uděláme lžící vodní vír, do kterého vklepneme vejce. Pomoci nám může i pomalé vklouznutí vajíčka do vroucí vody z naběračky. Pak vypneme plamen a vejce ve vodě necháme 2-3 minuty "dojít". Pak opatrně vejce z vody vyndáme a je to.
Krok 3: Druhý způsob přípravy vajec je takový, že nařežeme potravinářskou fólii na čtverce, které ve středu namažeme olejem nebo rozpuštěným máslem. Folii dáme přes malý hrníček nebo skleničku, kde utvoříme důlek, do kterého vejce vyklepneme, osolíme a klidně i opepříme nebo přidáme špetku papriky. Strany folie stáhneme k sobě a vejce tak dáme do jakéhosi ranečku. Vršek ranečku zakroutíme a pro jistotu zavážeme, aby se při vaření fólie nerozvolnila.
Takto připravíme tolik vajec, kolik jich budeme chtít vařit. Do hrnce s vroucí vodou ranečky naházíme a od bodu varu necháme pomalu vařit cca 3 minuty. Pak ranečky vyndáme, odstřiháme fólii pod uzlíky a opatrně vyndáme vajíčka z fólie ven. Krok 4: Na osmažené chleby nasypeme trochu čerstvě strouhaného křenu, položíme vejce a opět ještě dle chuti zasypeme křenem. Pokud jste doma rozmlsaní jako my, dáme nejprve na osmaženou horkou topinku plátek sýru, na něj plátek osmažené slaniny nebo šunky (to už není pochopitelně bezmasý pokrm)..., dále křen, vejce a ještě křen. Krok 5: Podáváme nejlépe s vychlazeným zrzavým mokem, ale i bez něj budou ze stolu mizet jedna po druhé. A nezapomeňte na ubrousky, budou potřeba...
Takto připravíme tolik vajec, kolik jich budeme chtít vařit. Do hrnce s vroucí vodou ranečky naházíme a od bodu varu necháme pomalu vařit cca 3 minuty. Pak ranečky vyndáme, odstřiháme fólii pod uzlíky a opatrně vyndáme vajíčka z fólie ven. Krok 4: Na osmažené chleby nasypeme trochu čerstvě strouhaného křenu, položíme vejce a opět ještě dle chuti zasypeme křenem. Pokud jste doma rozmlsaní jako my, dáme nejprve na osmaženou horkou topinku plátek sýru, na něj plátek osmažené slaniny nebo šunky (to už není pochopitelně bezmasý pokrm)..., dále křen, vejce a ještě křen. Krok 5: Podáváme nejlépe s vychlazeným zrzavým mokem, ale i bez něj budou ze stolu mizet jedna po druhé. A nezapomeňte na ubrousky, budou potřeba...
Zveřejněno 20. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křenové topinky s vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lowV
Moje poznámka
Křenové topinky s vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lowV
Nejnovější recepty
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 40 minutami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 6 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 18 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 12 minutami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 48 minutami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 50 minutami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 2 hodinami
Rebarborový koláč
Eva S. před 4 hodinami
Pochoutkový salát II
Lasagnesesyrem před 4 hodinami
Domácí pletýnky
Zinzi před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Nanina před 4 hodinami
Tématické fráze:
pokrmy z křenu,
křenové pokrmy,
topinky
Suroviny:
chléb,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
křen,
olej,
šunka od kosti,
sýr plátkový
Komentáře (5)