

Zapečený květák s tahini omáčkou
Suroviny
- 1 květák
- 2 cibule
- olej
- Tahini omáčka:
- 1,5 hrnku sezamové pasty
- 1,5 hrnku vody
- 30 ml citrónové stavy
- 1 lžička soli
- kdo chce může přidat špetku římského kmínu (Cumin), není to však nutnost
- hrnek = 200 ml
Postup přípravy receptu
Květák rozebereme na růžičky a ve vyšší vrstvě oleje jej osmažíme dozlatova. Cibuli nakrájíme na nudličky a osmažíme stejně jako květák. Vše přendáme do zapékací mísy.
Všechny přísady tahini omáčky smícháme a nalijeme na
připravenou směs. Při 200°C 10 - 15 minut zapečeme.Tahini omáčku uděláme řídkou, při zapečení zhoustne. U nás podáváme s arabským chlebem, zeleninovým salátem a nakládanou zeleninou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečený květák s tahini omáčkou
-
Moc vsem dekuji za komentare..
-
-
Zlobidlo, to to tu nemohlo být o dva dny dřív? No to bude chutnat
-
A další tvůj zajímavý a lákavý recept
-
Moc hezky připraveno
+6
-
Moc hezké, to stojí za vyzkoušení
+5
-
aisha:Fakt je, že v marketech jsem se nikdy nedívala, díky za info
-
maiva: Sezamova pasta se da sehnat ve vetsich supermarketech, hypermarketech, obchodech se zdravou vyzivou, asijskych obchodech. Ma svou specifickou chut, doporucuji nejprve vyzkouset samotnou omacku a pote pridavat do jidel.
-
Určitě dobré
+
jen s tou sezamovou pastou nemám zkušenost. Asi v nějaké bio prodejně
Příležitostně mrknu, zapékaný květák máme moooc rádi
-
Pěkná a zajímavá úprava květáku