Zapečený květák s tahini omáčkou

aisha Kuchařka: aisha

Doba přípravy: 1 hodina Zeleninová jídla 10 názorů

Suroviny

1 květák
2 cibule
olej
Tahini omáčka:
1,5 hrnku sezamové pasty
1,5 hrnku vody
30 ml citrónové stavy
1 lžička soli
kdo chce může přidat špetku římského kmínu (Cumin), není to však nutnost
hrnek = 200 ml
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a ve vyšší vrstvě oleje jej osmažíme dozlatova. Cibuli nakrájíme na nudličky a osmažíme stejně jako květák. Vše přendáme do zapékací mísy.

  2. Všechny přísady tahini omáčky smícháme a nalijeme na
    připravenou směs. Při 200°C 10 - 15 minut zapečeme.

  3. Tahini omáčku uděláme řídkou, při zapečení zhoustne. U nás podáváme s arabským chlebem, zeleninovým salátem a nakládanou zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečený květák s tahini omáčkou

Tématické fráze: recept s tahini pastou recepty s tahini pastou zapeceny kvetak kvetak s besamelovou omackou tahini příprava recepty z tahini tahini v receptech tahini pasta recepty tahini recepty s pastou tahini omáčka s tahini pastou recepty se sezamovou pastou tahini pasta v receptech zapečený květák zdravé top recepty zapečený kvė zapečený květák recepty tahini pasta kvetak tahini jídlo jidla s tahini kvetak po arabsku