Litý koláč z černých jeřabin

Moučníky ŘezyŘezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: zhruba 50 minut 6 názorů

Moučníky ŘezyŘezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: zhruba 50 minut 6 názorů

Suroviny 1 velký plech

350 g hladké mouky
350 ml mléka
1 vajíčko
100 g mletého cukru + trochu cukru na obalení jeřabin
5 lžic oleje
1 prášek do pečiva
špetka soli
černé jeřabiny (nebo jakékoliv jiné ovoce) zhruba půl kg, ale i víc
Drobenka:
1/4 kostky másla nebo hery
3/4 hrnku mletého cukru
3/4 hrnku polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a metlou dobře prošleháme dohladka.

  2. Pekáč vysteleme pečícím papírem, na něj nalijeme těsto, na které navršíme jeřabiny, které jsme předem prosypali cukrem.

  3. Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme ovoce.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů zhruba 35 minut, ale hlídáme. Drobenka by měla být světle hnědá.

Poznámka od kuchařky

Těsto svou chutí připomíná kynuté a je opravdu skvělé.

Komentáře k receptu Litý koláč z černých jeřabin

Tématické fráze: litý tvarohový koláč litý koláč kolac z jeřabin jeřabinový koláč koláče lité recept na litý koláč litý ovocný koláč recept na stávu z cerne jerabiny šťáva z černé jeřabiny buchta s černou jerabinou buchta s jeřabiny moučníky z černé jeřabiny recept černé jeřabiny buchta rychlý koláč rychly ovocny kolac černá jeřabina rychly tvarohový koláč top recepty černo bile buchta z cernych jerabin