Litý koláč z černých jeřabin

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: zhruba 50 minut 1 velký plech Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 4 názory

Suroviny

350 g hladké mouky
350 ml mléka
1 vajíčko
100 g mletého cukru + trochu cukru na obalení jeřabin
5 lžic oleje
1 prášek do pečiva
špetka soli
černé jeřabiny (nebo jakékoliv jiné ovoce) zhruba půl kg, ale i víc
Drobenka:
1/4 kostky másla nebo hery
3/4 hrnku mletého cukru
3/4 hrnku polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a metlou dobře prošleháme dohladka.

  2. Pekáč vysteleme pečícím papírem, na něj nalijeme těsto, na které navršíme jeřabiny, které jsme předem prosypali cukrem.

  3. Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme ovoce.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů zhruba 35 minut, ale hlídáme. Drobenka by měla být světle hnědá.

Poznámka

Těsto svou chutí připomíná kynuté a je opravdu skvělé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 88 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Litý koláč z černých jeřabin

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo