Šopronský vepřový bůček

Suroviny

500 g vepřového bůčku
olej
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce červené sladké papriky
mateřídouška
majoránka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji z oboch strán opečieme na menšie kúsky pokrájaný, osolený a okorenený bôčik, vyberieme.

  2. Na výpeku opražíme cibuľu, posypeme červenou paprikou, podlejeme trochou vody a ochutíme cesnakom, materinou dúškou a majoránkou.

  3. Do tejto omáčky dáme naspäť kúsky mäsa a prikryté dusíme do mäkka na slabom ohni.
    Mäso podávame so zemiakmi a prelejeme omáčkou.

Komentáře k receptu Šopronský vepřový bůček

  • zdeněk hamšík zdeněk hamšík(neregistrovaný)

    asi nikdo nezná bůček recept....posolíme z obou stran... česnekem na plátky prošpikujeme,jednu cibuli na drobno,nasypeme kmín
    zaklopíme víkem pekáče a dáme na půl dne dozrát do chladna.....je to zimní jídlo tak na balkon....pak podlejeme hrnkem vody
    nebo piva a to roztopené trouby šoupneme...za půl hodiny znovu hrnek vody
    totéž ještě zopakovat a za hodinu odkryjeme víko a necháme zlátnout znovu podléváme ted častěji.....po dvou hodinách je hotovo......z.h.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Áno Janka :-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Terezko, materina dúška..ježkovy oči, to je mateřídouška?:-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Zajímavé s tou mateřídouškou.....;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    určo dobrota ale na mě ted po svátcích moc těžké. Jinak dávám bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: veprovy bucek vepřový bůček recepty omáčka z vepřového bučku omáčky z vepřového bučku co z vepřového bučku vepřové maso recepty plněný vepřový bůček apetit recept vepřový bůček s omáčkou recepty vepřový bůček bůček recepty vareny buček recepty z vepřového bůčku veprovy bucek omacka grilovaný vepřový bůček bůček s omáčkou recepty z vepřového masa bucek recept vepřový bůček vepřové maso bůček recepty vepřové maso recepty bůček bucek s rybi omackou