

Šopronský vepřový bůček
Suroviny
- 500 g vepřového bůčku
- olej
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce červené sladké papriky
- mateřídouška
- majoránka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Na oleji z oboch strán opečieme na menšie kúsky pokrájaný, osolený a okorenený bôčik, vyberieme.
Na výpeku opražíme cibuľu, posypeme červenou paprikou, podlejeme trochou vody a ochutíme cesnakom, materinou dúškou a majoránkou.
Do tejto omáčky dáme naspäť kúsky mäsa a prikryté dusíme do mäkka na slabom ohni.
Mäso podávame so zemiakmi a prelejeme omáčkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Šopronský vepřový bůček
-
asi nikdo nezná bůček recept....posolíme z obou stran... česnekem na plátky prošpikujeme,jednu cibuli na drobno,nasypeme kmín
zaklopíme víkem pekáče a dáme na půl dne dozrát do chladna.....je to zimní jídlo tak na balkon....pak podlejeme hrnkem vody
nebo piva a to roztopené trouby šoupneme...za půl hodiny znovu hrnek vody
totéž ještě zopakovat a za hodinu odkryjeme víko a necháme zlátnout znovu podléváme ted častěji.....po dvou hodinách je hotovo......z.h. -
Áno Janka
-
Terezko, materina dúška..ježkovy oči, to je mateřídouška?
-
Zajímavé s tou mateřídouškou.....
-
určo dobrota ale na mě ted po svátcích moc těžké. Jinak dávám bodík