Krůtí stehno na zázvoru

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

3 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

600 g krůtího stehenního svalu bez kosti a kůže
300 ml zázvorového piva (Ginger beer)
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
4 lžíce medu
2 lžíce oleje
1 lžička citronového pepře
1 lžička celého kmínu
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a na mnoha místech propícháme. Vhodná je jehla na uzavírání španělských ptáčků.

  2. V hlubším kastrolu dobře promícháme všechny uvedené suroviny. Přidáme celý kus krůtího masa, který v marinádě důkladně promačkáme. Kastrol přiklopíme poklicí a dáme nejlépe do druhého dne uležet do lednice. Maso můžeme 1-2 krát v marinádě otočit.

  3. Druhý den pečeme v troubě předehřáté na 180°C doměkka. Přibližně 150 minut, záleží na tloušťce masa. Když je maso téměř měkké, sundáme pokličku a dopékáme odkryté na barvu.
    Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou.

  4. Upečené maso naporcujeme a na talíři přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s přílohou dle svých chutí. Já jsem měla brambory cibuláčky z papiňáku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 390 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí stehno na zázvoru

Tématické fráze: krůtí stehno krůtí stehna krůtí stehno bez kosti recepty krůtí stehno recept krůtí stehna recepty kruti na zazvoru krůtí stehno se zazvorem kruti stehna se zazvorem krůtí stehno bez kosti krutí stehenní maso recepty krútí stehenní sval kruti stehna na na zázvoru krůtí stehna recept krůtí stehno pečene na zázvoru medu a pivu krůtí stehenní maso na zázvoru krůtí stehna bez kosti a kůže recepty kruti maso na zazvoru kruti na medu a zázvoru recept krůtí stehno krůtí stehno recepty

Zapomněl/a jsem heslo