Krůtí stehno na zázvoru

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

3 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

600 g krůtího stehenního svalu bez kosti a kůže
300 ml zázvorového piva (Ginger beer)
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
4 lžíce medu
2 lžíce oleje
1 lžička citronového pepře
1 lžička celého kmínu
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a na mnoha místech propícháme. Vhodná je jehla na uzavírání španělských ptáčků.

  2. V hlubším kastrolu dobře promícháme všechny uvedené suroviny. Přidáme celý kus krůtího masa, který v marinádě důkladně promačkáme. Kastrol přiklopíme poklicí a dáme nejlépe do druhého dne uležet do lednice. Maso můžeme 1-2 krát v marinádě otočit.

  3. Druhý den pečeme v troubě předehřáté na 180°C doměkka. Přibližně 150 minut, záleží na tloušťce masa. Když je maso téměř měkké, sundáme pokličku a dopékáme odkryté na barvu.
    Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou.

  4. Upečené maso naporcujeme a na talíři přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s přílohou dle svých chutí. Já jsem měla brambory cibuláčky z papiňáku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 345 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí stehno na zázvoru

Tématické fráze: krútí stehenní sval krůtí stehenní maso na zázvoru krůtí stehna bez kosti a kůže recepty kruti maso na zazvoru krutí stehenní maso recepty kruti na medu a zázvoru krůtí stehno bez kosti recepty krutí stehenní maso -recepty krůtí stehna recepty krůtí stehna krůtí maso recepty krůtí stehno na medu zázvoru

Zapomněl/a jsem heslo