Segedínský guláš z trouby s uzenou vůní
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na kostky, papriku na kolečka. Připravíme pekáč a maso, rozpuštěné sádlo, cibuli a zbytek surovin kromě zelí a smetany, promícháme.Zalijeme vývarem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 880 kJ / 210 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 5,00 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,10 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Maso nakrájíme na kostky, papriku na kolečka. Připravíme pekáč a maso, rozpuštěné sádlo, cibuli a zbytek surovin kromě zelí a smetany, promícháme.Zalijeme vývarem,…
Připravte tuto výbornou polévku z poctivého vývaru z kostí, hovězího a kuřecího masa a kořenové zeleniny. Polévku doplňte o vařené knedlíčky z droždí a podávejte ji…
Filety z kapra nakrájíme na stejně široké proužky, cca 1,5 – 2 cm. Poté osolíme a okořeníme.Proužky kapřích filet stáčíme tak, že je postavíme na bok a jeden k druhému…
Špek dáme před přípravou do mrazáku, aby se maso lépe špikovalo. Úzkým a špičatým nožem uděláme do masa otvory a klínky špeku ho prošpikujeme. Maso stáhneme…
Maso vykostíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. Do hluboké pánve položíme slaninu (můžeme dát samozřejmě více - pro vlastní chuť), 3 snítky tymiánu, vykostěné maso (z…
Vykostěnou, osolenou a opepřenou kýtu zformujeme do válce a zpevníme provázkem.V pekáči na másle zesklovatíme cibuli, přidáme všechna koření a necháme rozvonět.Poté…
Omyté maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zbytek zeleniny na menší kousky, jen celer nastrouháme na hrubo.Rozpustíme sádlo a restujeme…
Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…
Morek je v kuchyni velice nedoceněnou surovinou, jedná se však o opravdovou delikatesu. Morkové kosti jsou levné a skvělé na přípravu, nejen opravdu silného vývaru, ale…
Maso otřeme vlhkou utěrkou a rozřízneme na plát. Dobře naklepeme.Na másle připravíme řídká míchaná vejce a necháme trochu zchladnout.Maso osolíme, opepříme, poklademe…
Vepřové kosti a vepřové žebro vložíme do vody a necháme zavařit. Shora odstraníme pěnu a sraženiny, přidáme sůl, koření, očistěnou zeleninu, libeček a pozvolna dále…
Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v…
Kůži na bůčku nakrájíme na proužky (kostičky), posolíme posypeme kmínem, brambory nakrájíme, třeba na čtvrtky, a posolíme.V pekáči rozehřejeme sádlo, nasypeme brambory…
Nejprve připravíme zálivku. Česnek oloupeme a nastrouháme. Dáme do malé misky se všemi dalšími ingrediencemi, zalijeme studenou vodou a rozmícháme.Plátek vepřové kotlety…
Části králíka vykostíme a nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme, uložíme do lednice přes noc.Zatím z kostí uvaříme vývar, do kterého přidáme sůl, cibuli, bobkový…
Cibule nakrájíme na osminky, klobásy na silnější kolečka.Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a dáme je do zapékací mísy. Přidáme sůl, pepř, mletou…
Libový vepřový bok bez kosti pokrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.Cibuli pokrájíme a na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova, pak…
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, a prudko na masle opečieme z oboch strán. Vyberieme a vo výpeku speníme nasekanú cibuľu, pridáme mäso a podlejeme vývarom. Dusíme…
Maso nakrájíme na plátky (cca 1 cm), jemně naklepeme, z obou stran trochu osolíme. V misce smícháme olej, ocet a bylinky. Do směsi přidáme maso, promícháme a necháme pár…
Krůtí stehno vykostíme, zbavíme kůže a maso nakrájíme na plátky.Z kosti a kůže si uděláme vývar, který použijeme do omáčky. Na olivovém oleji orestujeme cibule nakrájené…
Při přípravě vepřové pečeně se občas stane, že je maso příliš suché. Díky delší přípravě v pomalém hrnci se toho ale nemusíte obávat. Šťavnaté maso s výbornou šťávou…
Příprava sous - vide není tak složitá, jak se zdá. Pokud máte rádi šťavnaté maso plné chuti, zkuste touto metodou třeba vepřový bůček. Měkké maso, opečené na barvu s…
Do vajíčka na čaj dáme nalámaný bobkový list, nastříhaný rozmarýn a kuličky koření. Do velkého hrnce dáme všechny uvedené suroviny na vývar, jen játra odložíme na…
Mít po ruce v lednici připravenou sklenici silného kuřecího vývaru se vždy hodí. Poslouží jako základ pro různé omáčky, polévky nebo pod maso. S jeho delší přípravou vám…
Grilování levou zadní: Na domácí grilovací směs můžete využít koření, které máte běžně doma. Maso tak bude přesně podle vaší chuti
Domácí Kinder vajíčka vytvoříte během chvíle a za pár korun: Koledníci od vás nebudou chtít na Velikonoce odejít
Piškotové řezy s meruňkovo-pudinkovým krémem podle Martiny: Nedělní zákusek od vítězky Peče celá země