Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kost - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie880 kJ / 210 kcal
Bílkoviny30,00 g
– z toho živočišné bílkoviny30,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky10,00 g
– nasycené5,00 g
– nenasycené4,00 g
–– mononenasycené3,00 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy0,10 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Pomalu pečené hovězí maso

Pomalu pečené hovězí maso

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Špek dáme před přípravou do mrazáku, aby se maso lépe špikovalo. Úzkým a špičatým nožem uděláme do masa otvory a klínky špeku ho prošpikujeme. Maso stáhneme…

Biftek z kapra

Biftek z kapra

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Filety z kapra nakrájíme na stejně široké proužky, cca 1,5 – 2 cm. Poté osolíme a okořeníme.Proužky kapřích filet stáčíme tak, že je postavíme na bok a jeden k druhému…

Colombo65

30 min

Polévka s drožďovými knedlíčky

Polévka s drožďovými knedlíčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Připravte tuto výbornou polévku z poctivého vývaru z kostí, hovězího a kuřecího masa a kořenové zeleniny. Polévku doplňte o vařené knedlíčky z droždí a podávejte ji…

Bobina77

80 min

Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Maso nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Přidáme nakrájenou cibulku a opečeme. Maso zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vývarem. Rozmícháme, přidáme sůl a…

Domácí králík na smetaně

Domácí králík na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…

RubyRom

180 min

Vývar z kostí a žebra se zeleninou

Vývar z kostí a žebra se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vepřové kosti a vepřové žebro vložíme do vody a necháme zavařit. Shora odstraníme pěnu a sraženiny, přidáme sůl, koření, očistěnou zeleninu, libeček a pozvolna dále…

Ivace64

150 min

Karlovarský kotouč

Karlovarský kotouč

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso otřeme vlhkou utěrkou a rozřízneme na plát. Dobře naklepeme.Na másle připravíme řídká míchaná vejce a necháme trochu zchladnout.Maso osolíme, opepříme, poklademe…

Pečená krůtí stehna

Pečená krůtí stehna

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Maso vykostíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. Do hluboké pánve položíme slaninu (můžeme dát samozřejmě více - pro vlastní chuť), 3 snítky tymiánu, vykostěné maso (z…

Ragú z divočáka

Ragú z divočáka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v…

Kuřecí vývar do zásoby

Kuřecí vývar do zásoby

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mít po ruce v lednici připravenou sklenici silného kuřecího vývaru se vždy hodí. Poslouží jako základ pro různé omáčky, polévky nebo pod maso. S jeho delší přípravou vám…

Anna Kocikova

840 min

Pikantní bůček sous - vide

Pikantní bůček sous - vide

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Příprava sous - vide není tak složitá, jak se zdá. Pokud máte rádi šťavnaté maso plné chuti, zkuste touto metodou třeba vepřový bůček. Měkké maso, opečené na barvu s…

zuzi777a

1000 min

Portobello (nejen) s Nivou

Portobello (nejen) s Nivou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony, případně je použijeme…

recepty73

50 min

Hrachová kaše s dýní

Hrachová kaše s dýní

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Hrách, čočku a na kostičky nakrájenou dýni dáme vařit do vývaru s bobkovým listem. Vývaru dáme asi tak dva prsty nad hrách. Vaříme do měkka. Hrách se dobře rozvaří a…

Pečený guláš z hovězích líček

Pečený guláš z hovězích líček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Očištěná líčka nakrájíme na větší kousky. Smícháme je s hořčicí, rajčatovým pyré a česnekem. Necháme 2 hodiny uležet. Lepší je den předem.Na sádle osmažíme nakrájenou…

Dušený houbový bůček

Dušený houbový bůček

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Libový vepřový bok bez kosti pokrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.Cibuli pokrájíme a na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova, pak…

Vepřová kotleta - rychlá

Vepřová kotleta - rychlá

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Nejprve připravíme zálivku. Česnek oloupeme a nastrouháme. Dáme do malé misky se všemi dalšími ingrediencemi, zalijeme studenou vodou a rozmícháme.Plátek vepřové kotlety…

JanaB1

25 min

1 2 3 4