Brambory cibuláčky z papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 15 minut 3 porce Bramborová jídla 13 názorů

Suroviny

5 středně velkých brambor
3 středně velké cibule
3 stroužky česneku
2 cm plátek anglické slaniny
1 lžíce oleje
4 lžíce worcesterové omáčky
½ lžičky celého kmínu
špetka mletého pepře
sůl podle potřeby
pažitka nebo jiná zelená bylinka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Brambory na 0,5 cm silné plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek prolisujeme.
    Slaninu nakrájíme nadrobno a dáme ji společně s kmínem do papiňáku (tlakového hrnce) na rozehřátý olej restovat do zrůžovění.

  2. Poté přidáme cibuli a necháme mírně zezlátnout. Dále přidáme brambory, prolisovaný česnek a worcestrovou omáčku. Promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum necháme pozvolna vařit 4 minuty. Hrnec odstavíme bokem, necháme cca 3 minuty dojít a po uvolnění tlakového ventilu hrnec otevřeme.

  3. Brambory podle potřeby osolíme, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.
    Je to vhodná příloha k různě upravenému masu, ale hodí se i jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 322 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory cibuláčky z papiňáku

  • casino: Děkuji za názor:-KWorcester používám obyčejný od mammity,ale rozhodně ho tady jako klíčovou surovinu neuvádím.Je to jen dochucovadlo.
    Možná se Vám zdá,že jídlo musí být přesolené,ale není.4 lžíce worc. na dušenou cibuli(cca 300g)která je dost sladká+500g brambor není zase tak velké množství.Ale jak píšete,asi máme to patro v ústech každý jiné:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Anna Kocikova:
    Především máte mou poklonu za vaření BRAMBOR v tlakáči :-K
    K jídlu mám spíše intimní vztah:-D a rád se s ním mazlím i při vaření :-)
    ***
    Nevím jaký máte worcester, já používám originál. V nuancích se patrně liší, ale grund by měl být podobný:-)
    Asi ale máme půnebí v různém provedení..., neb já vložit do úst jídlo z cca půl kila brambor a 4:-! PL worcesteru (tedy co zemák, to 1PL tekutého koření), tak to se mnou sekne a bude pokoj, že:-D
    No, ale k čemu je mi recept, kde je klíčová surovina nahrazena vodou? :-O To mi úplně stačí tento: https://www.toprecepty.cz/recept/40162-dusene-bram... :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    casino: Worcester nahradit vodou?Ano i 4 PL obyčejné vody udělají za pár minut spolu s ostatními surovinami chutnou šťávu.Ne každý má worcester rád:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Anna Kocikova:
    Worcester nahradit vodou?:-O
    Hmmm...

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    Anna Kocikova: :-K :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Omlouvám se za chybu v receptu:-(

    Hambro: Brambory přidáme po orestování cibule atd...jdu to do receptu dopsat a děkuji za povšimnutí:-8

    Jana Dorazinová-Remková: Jak píše Cathleen,cibule růžovou slaninu ochladí a navíc 3 kusy pustí dostatečné množství šťávy takže se slanina opravdu nespálí.

    casino: Neuvádím,že se worcester musí použít za každou cenu.Kdo ho nemá rád,může nahradit jinou tekutinou např.vodu nebo vývarem.

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    cathleen: Díky :-)
    Já jsem taky ale... Kdybych si hned, a ne až teď, prohlédla fotky, tak jsem ani nemusela psát. Je tam pěkně nafocený postup.:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Hambro: Drahuška to určitě doupraví ;-) Se slaninou mám zkušenost takovou, že když k ní, už lehce osmažené (růžové - jako se píše v receptu) přidám cibuli, celá směs se tím lehce ochladí a slanina se už více nevypéká, určitě nepálí.

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    Jana Dorazinová-Remková: Jani, myslíš od začátku hned vše dohromady? Já jsem zase myslela brambory přidat až nakonec. Těsně před zavřením papiňáku. A s tou slaninou máš asi pravdu.

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    casino: Samozřejmě :-) a taky česnek, aby už to bylo všecko. Vlastně pepř se nám někam ztratil.:-(

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hambro: Brambory, jestli tomu dobře rozumím, se dávají hned spolu se zeleninou. Jen si nejsem jistá, že slanina, když zrůžoví se pak nespálí, když budeme čekat na zezlátnutí cibule.

    Odpovědět

  • casino casino

    Hambro:
    Asi poté co cibule chytne barvu a před tím, než se hrnec zadekluje, že:-K
    Ale hlavně neopomeňte přidat worcester...8-(

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    Můžete prosím do postupu doplnit v kterou chvíli se do papiňáku přidávají brambory? Je tam jenom na začátku, že se brambory nakrájí na 0,5 cm plátky a dál už o bramborách není zmínka, až pak na konci, že se osolí a podávají. Asi po orestování slaniny, kmínu, cibule atd., že? Recept se mi líbí, ráda ho vyzkouším.

    Odpovědět

Tématické fráze: brambory v papiňáku brambory z papiňáku recept v papiňáku recepty z papiňáku brambory pecene v papiňáku pokrmy z papinaku cibuláčky s brambory brambory cibulacky

Zapomněl/a jsem heslo