Petrželová polévka se slaninou a hráškem

tejaja Kuchařka: tejaja

Polévky 0 názorů

Suroviny

500 g petržele
200 g hrášku
100 g uzené slaniny
bílý pepř
sůl
sekaná petrželová nať
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Petržlen očistíme, nakrájame na menšie kusy, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou (množstvo vody dáme tak, aby sme dostali krémovú polievku). Varíme cca 15 minút. Potom rozmixujeme.

  2. Slaninu nakrájame na malé kocôčky a rozpražíme. Potom slaninu vyberieme a na výpeku 1 min restujeme hrášok.

  3. Polievku v tanieri posypeme slaninou a hráškom (aj s výpekom) a ozdobíme vňaťou. Ihneď podávame.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Petrželová polévka se slaninou a hráškem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hrášková polévka

Zapomněl/a jsem heslo