Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 650 kJ / 2 545 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,64 g |
Tuky | 42,93 g |
Vláknina | 21,30 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 565 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 448,45 g |
Postup přípravy
Vejce ušleháme s cukrem. Přidáváme pramínkem olej. Krok 2: Zašleháme zakysanou smetanu a mouku střídavě s mlékem.
Jednu třetinu těsta smícháme s kakaovo- perníkovou směsí. Obě těsta lijeme střídavě do středu formy.
(světlé těsto lijeme přes tmavé těsto).. Krok 3: Formu vložíme do trouby a pečeme na 170 stupňů cca 60 minut. Zkoušíme špejlí.
Moučník necháme chladnout cca 10 minut na mřížce a pak vyklopíme.
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 16. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový mramorovaný chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZA7
Moje poznámka
Perníkový mramorovaný chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZA7
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 8 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný perník
ferda30 před 52 minutami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 3 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 3 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 3 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 4 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 6 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 6 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 8 hodinami
Tématické fráze:
perníkový chlebíček
Suroviny:
vejce,
mouka rýžová,
cukr třtinový,
smetana zakysaná,
mléko,
olej,
koření do perníku,
kakao,
prášek do pečiva,
mouka
Komentáře (4)