

Mramorované čokoládové kostky
Suroviny
- Těsto:
- 100 g hořké čokolády
- 100 g másla
- 3 vejce
- 1,5 dl krupicového cukru
- 1/2 lžíce vanilkového cukru
- 2 dl hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- Poleva:
- 100 g hořké čokolády
- 100 g bílé čokolády
Postup přípravy receptu
Čokoládu rozlámejte na kousky a vložte do kastrůlku. Přidejte máslo a na mírném ohni čokoládu s tukem rozehřejte. Směs odstavte z plotny a nechte dobře vychladnout.
Do vychladlé směsi vmíchejte vejce, cukry, mouku v které je zamíchaný prášek do pečiva a vymíchejte hladké těsto. Po té nalijte do formy (rozměr cca 20x30 cm) a dejte péci asi na 20 minut.
Mezitím si připravte polevu. Hořkou a bílou čokoládu nasekejte nahrubo a moučník hned po vyndání z trouby posypejte. Nakonec polevu rozetřete, aby vzniklo nepravidelné mramorování. Po vychladnutí nakrájejte na kousky.
Poznámka od kuchařky
Moučník vydrží krásně vláčný a ta čokoláda na něm je úžasná :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mramorované čokoládové kostky
-
Jak docílíte toho, že čokoláda nevsákne do moučníku, ale zůstane pěkně na povrchu i bez potírání marmeládou ?
-
Ó to vypadá krásně hned zítra se na to připravím +1
-
Jiřko to jsem moc ráda že vám chutnali
..s těma oříškama to může být taky zajímavé
-
Jiřko, máš je hodně podobné, jako já, jen se ti malinko rozmázla fotka. Nám to taky moc chutnalo, ta čokoláda tak krásně křupala
-
Semy,výborný moučník,pekla jsem včera večer a zjistila jsem že nemám bílou čokoládu,tak jsem dala s oříškama a taky to nevypadá špatně,ale moc jsme si pochutnali
,fotka se mi moc nevyvedla
-
To máš pravdu Jani, taky jsme si na něm pěkně pošmákli a olizovali jsme se až za ušima
-
Mi ano, měla jsem čokoládu na vaření (tmavou) a jednu bílou, ale ten druh na vaření nebyl, ale i tak, musím říct, že je to luxusní moučník.
-
Mě nepraskala....
..byla ztuhlá..ale měkká..tak akorát...asi záleží co to je za čokoládu...
-
Drobenka, ano, praskala,je třeba použít horký nůž, ale ta čokoláda na tom nemá chybu po vychlazení v ledničce.
-
Čokoláda při krájení nepraská? Musí se krájet horkým nožem? Děkuji.
-
Jiřko, to je období. Je to na malý plech a většinu rozdám, ale musím aspoň ochutnat, abych mohla kritizovat
-
Janko pečeš jak divá,nakazíš mě
Semy dávám bodík
-
Přidávám foto, ikdyž ne tak hezké, jako Martina, ale je to úžasný moučník!
-
Merylas, máš pravdu, že jsem to tady otevřela ......
-
Že jsem tu vůbec lezla
Taky