Staročeské plátky podlévané pivem
Zelenina a vepřové plátky potřené dobrou hořčicí, vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se hodí k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi vykouzlíte chutný nedělní oběd bez větší námahy.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 096 kJ / 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,13 g |
Tuky | 32,27 g |
Vláknina | 14,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 942 mg |
Sůl | 2,27 g |
Sacharidy | 31,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hladká mouka použitá na obalení masa šťávu zahustí. Výborně se k masu hodí bramborové knedlíky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 8. 2022 12:57
Použila jsem krkovici a do omáčky přidala ještě kousek cukety na zahuštění. S bramborovým knedlíkem to bylo výborné, děkuji
27. 2. 2018 14:38
Mňam ... to vypadá moc krásně a mňamózně. Zítra jdu do toho a udělám k tomu ještě špenátek. Už se těším.
18. 2. 2017 17:14
ivulinka: Tak to peču, akorát se mi přichytila marináda i s moukou a je z toho takovej holej řízek, noco, člověk se učí, hlavně když to bude dobrý
18. 2. 2017 15:13
La Furi Roja: zeleninu v zadnem pripade nevyhazovat. Klidne ji pak rozmixujte, aby omacka byla hladsi
18. 2. 2017 14:59
chci to dnes uvařit, aoe nejde mi do hlavy, jestli tu zeleninu na konci rozmixovat a nebo jestli jí vyhodíte, to by byla přece škoda. Přitom z fotky mi připadá, že ten výpek máte docela hladký.
15. 1. 2017 16:59
martiline:
15. 1. 2017 16:57
U nás dnes byly plátky k obědu a chutnalo nám.
22. 8. 2014 12:26
Jája:já to hořčičné semínko nedávám celé--ale--namlela jsem si ho na prášek--vždy hodím do ceptra 3 pytlíčky a namelu do zásoby...-nebo v hmoždíři když nemáš mlýnek---a to je totiž nejlepší, neleze to do zubů a všichni to snědí---jinak asi málo podlité...pivo je hořké, tak i ten pokrm bude nahořklý to je tak....a uplně nejlepčí je to z krkovice...ale už jsem to zkusila dříve i z kýty když byla za rozumnou cenu...a jediné co neužívám je zázvor--nějak mám alegrii na něj--takže staročeské ne..dám si ty ingredience svoje bez něj...tam se někdo ptal na černé pivo---lze to udělat, pochopitelně to má uplně jinou chut..je to méně hořké ale také vynikající....na víc stávy se musí více podlít...dobrou chut...jinak je to dobré...
11. 8. 2013 14:47
rebeka:Nadi, díky za vyzkoušení a za krásné obrázky
11. 8. 2013 13:34
ivulinka: mnohokráte děkuji za skvělý, skvělý recept... byla jsem chválena všemi spolustrávníky, fakt skvělá lahoda
moukou jsem nezahušťovala, jenom jsem na závěr přidala kousek másla, jako příloha byly cuketové noky ( odkaz nedávám, abych nedostala spucunk... třeba )
posílám foto, jestli neva, bodík už přiletěl dávno a ještě jednou díky.. nedělala jsem naposledy
moukou jsem nezahušťovala, jenom jsem na závěr přidala kousek másla, jako příloha byly cuketové noky ( odkaz nedávám, abych nedostala spucunk... třeba )
posílám foto, jestli neva, bodík už přiletěl dávno a ještě jednou díky.. nedělala jsem naposledy
7. 10. 2012 21:20
evík:moc dekuji za ozkouseni receptu a za kladny komentar.
7. 10. 2012 20:40
Ivulinko, dnes jsem tento vynikající pokrm dělala k obědu, jen jsem nepoužila pivo,ale vývar, je to velká dobrota, kterou jsem zařadila na jídelníček. Ta hrubozrnka tomu dala "šťávu".
Díííííík za receptííííík.
Posílám bodík.
Díííííík za receptííííík.
Posílám bodík.
5. 10. 2012 09:11
Nápad je dobrý, ale příště bych nedávala pivo, omáčka je hořká...a hrubozrná hořčice pečením dost zčernala...Kýta v troubě na 1,5 h taky není moc dobrý nápad, měla jsem tam hodinu a už byla dost suchá...
22. 1. 2012 16:29
Tereza Stepanova: Terezko, jsem ráda, že jsi vařila podle mého receptu a taky že jste si pochutnali, jen mě mrzí, že nebylo dost šťávy, zkusila bych víc podlít vodou a zahustit moukou smíchanou s hladkou moukou.
20. 1. 2012 17:49
Ivanko , bylo to vynikající a s bramborovým knedlíkem to nemělo chybu . Jenom zase nevím, kde jsem udělala chybu, že nemám tolik šťávičky , ale i tak byla kýta vynikající . Přidala jsem pouze fotečku, bodíka jsem Ti dala už předtím .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 12 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 13 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 1 hodinou
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 5 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 5 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 5 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 5 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 5 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 6 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Další recepty
Tématické fráze: staročeské recepty z masa staročeské recepty staročeské koření složení starocesky veprovy platek staročeský oběd staročeský plátek staroceske maso recept recepty s pivem staročeské plátky staročeská vepřová kýta sraročeský oběd maso s pivem složení staročeskeho koření staročeské maso staročeské koření bůček podlévaný černým pivem staročeská kýta staročeské koření recepty staročeské vepřové maso starocesky kureci platek
Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř mletý, mrkev, celer, cibule, hořčice hrubozrnná, olej, koření, pivo světlé, sádlo, mouka hladká
Staročeské plátky podlévané pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6Kj
43 názorů