Staročeské plátky podlévané pivem

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Doba přípravy: 2 hod 4 porce Vepřové maso 42 názorů

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
sůl
pepř
1 větší mrkev
klínek celeru
1 cibule
2 polévkové lžíce hrubozrnné hořčice
2 polévkové lžíce oleje
1 kávová lžička koření (Staročeského od Vitany)
150-200 ml piva
sádlo (olej) na pekáč
hladká mouka na obalení
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z hrubozrnné hořčice, oleje a Staročeského koření vyšleháme metličkou kompaktní marinádu. Plátky masa naklepeme, osolíme je a opepříme. Vzniklou marinádou plátky masa potřeme, můžeme je nechat uležet, ale nemusíme.

  2. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na velmi malé kostičky. V pekáči rozehřejeme sádlo a zeleninu na něm dohněda opečeme.

  3. Plátky masa posypeme z obou stran moukou a vložíme k zelenině, necháme ho opéct z obou stran. Až se voda vydusí, podlijeme maso pivem a pekáček vložíme do trouby.

  4. Pečeme asi 1,5 hod. při necelých 200°C dokud maso z kýty nebude měkké, občas zkontrolujeme hustotu výpeku, když tak podlijeme pivem, vodou nebo vývarem. Hladká mouka použitá na obalení masa nám šťávu zahustí.

  5. Výborně se k masu hodily bramborové knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 054 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staročeské plátky podlévané pivem

  • gillan63 gillan63

    Mňam ... to vypadá moc krásně a mňamózně. <3 Zítra jdu do toho a udělám k tomu ještě špenátek. Už se těším. :-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • La Furi Roja La Furi Roja

    ivulinka: Tak to peču, akorát se mi přichytila marináda i s moukou a je z toho takovej holej řízek, noco, člověk se učí, hlavně když to bude dobrý :-D

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    La Furi Roja: zeleninu v zadnem pripade nevyhazovat. Klidne ji pak rozmixujte, aby omacka byla hladsi;-)

    Odpovědět

  • La Furi Roja La Furi Roja

    :-D chci to dnes uvařit, aoe nejde mi do hlavy, jestli tu zeleninu na konci rozmixovat a nebo jestli jí vyhodíte, to by byla přece škoda. Přitom z fotky mi připadá, že ten výpek máte docela hladký.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    martiline: :-):-8:-K:yes:

    Odpovědět

  • martiline martiline

    U nás dnes byly plátky k obědu a chutnalo nám. :-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Jája:já to hořčičné semínko nedávám celé--ale--namlela jsem si ho na prášek--vždy hodím do ceptra 3 pytlíčky a namelu do zásoby...-nebo v hmoždíři když nemáš mlýnek---a to je totiž nejlepší, neleze to do zubů a všichni to snědí---jinak asi málo podlité...pivo je hořké, tak i ten pokrm bude nahořklý to je tak....a uplně nejlepčí je to z krkovice...ale už jsem to zkusila dříve i z kýty když byla za rozumnou cenu...a jediné co neužívám je zázvor--nějak mám alegrii na něj--takže staročeské ne..dám si ty ingredience svoje bez něj...tam se někdo ptal na černé pivo---lze to udělat, pochopitelně to má uplně jinou chut..je to méně hořké ale také vynikající....na víc stávy se musí více podlít...dobrou chut...jinak je to dobré...

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    rebeka:Nadi, díky za vyzkoušení a za krásné obrázky:-K:-!

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ivulinka: mnohokráte děkuji za skvělý, skvělý recept... byla jsem chválena všemi spolustrávníky, fakt skvělá lahoda:-p;-):yes::yes:
    moukou jsem nezahušťovala, jenom jsem na závěr přidala kousek másla, jako příloha byly cuketové noky ( odkaz nedávám, abych nedostala spucunk... třeba ):-D:-D
    posílám foto, jestli neva, bodík už přiletěl dávno a ještě jednou díky.. nedělala jsem naposledy:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    evík:moc dekuji za ozkouseni receptu a za kladny komentar.
    :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • evík evík

    Ivulinko, dnes jsem tento vynikající pokrm dělala k obědu, jen jsem nepoužila pivo,ale vývar, je to velká dobrota, kterou jsem zařadila na jídelníček. Ta hrubozrnka tomu dala "šťávu".
    Díííííík za receptííííík.:-p:-p:-p;-);-);-):-K:-K:yes::yes:
    Posílám bodík.

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    Nápad je dobrý, ale příště bych nedávala pivo, omáčka je hořká...a hrubozrná hořčice pečením dost zčernala...Kýta v troubě na 1,5 h taky není moc dobrý nápad, měla jsem tam hodinu a už byla dost suchá...

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Tereza Stepanova: Terezko, jsem ráda, že jsi vařila podle mého receptu a taky že jste si pochutnali, jen mě mrzí, že nebylo dost šťávy, zkusila bych víc podlít vodou a zahustit moukou smíchanou s hladkou moukou.;-)

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Ivanko :-K, bylo to vynikající a s bramborovým knedlíkem to nemělo chybu :yes:. Jenom zase nevím, kde jsem udělala chybu, že nemám tolik šťávičky :-(, ale i tak byla kýta vynikající :-*. Přidala jsem pouze fotečku, bodíka jsem Ti dala už předtím ;-).

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: staročeské recepty z masa staročeské recepty staročeské koření složení starocesky veprovy platek staročeský oběd staročeský plátek staroceske maso recept recepty s pivem staročeské plátky staročeská vepřová kýta sraročeský oběd maso s pivem složení staročeskeho koření staročeské maso staročeské koření bůček podlévaný černým pivem staročeská kýta staročeské koření recepty staročeské vepřové maso starocesky kureci platek

Zapomněl/a jsem heslo