Mangoldové karbanátky s ovesnými vločkami

Zeleninová jídla Doba přípravy: 60 min 3 názory

Zeleninová jídla Doba přípravy: 60 min 3 názory

Suroviny veľa :)))

1 kg mangoldových listů
300 g ovesných vloček
1 palička česneku
200 g uzené slaniny
1 velká cibule
2 vejce
sůl
pepř
strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Mangoldové listy ( aj so stopkami ) vo vriacej vode povaríme 3min a scedíme.

  2. Spolu s cesnakom zomelieme na mäsovom mlynčeku.

  3. Slaninu narežeme na malé kocôčky a rozpražíme. Pridáme narezanú cibuľu a opražíme. Všetko aj s tukom nalejeme k mangoldu.

  4. Pridáme vločky, vajíčka, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Necháme pol hodinu postáť, občas premiešame.

  5. Potom skontrolujeme hustotu, ak treba, zahustíme trochou detskej krupice. Masa ale nemá byť veľmi pevná, len taká, aby sa dali utvoriť fašírky.

  6. Opatrne tvarujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke. Vyprážame z oboch strán.

    Podávame s prívarkami, zemiakovou kašou, ale chutné sú aj studené so zeleninovým šalátom.

Poznámka od kuchařky

Fašírky robím vo veľkom pravidelne na jeseň, keď orežem na záhrade všekok mangold. Korene nevyberám, na jar veľmi rýchlo vyklíčia listy a máme skoro vitamíny a minerály. Potom už ale vyberiem korene, rastlina ide do kvetu, a sejem nový mangold.

Urobené fašírky zmrazím a mám poruke v prípade potreby. Pri vyprážaní ich nerozmrazujem úplne, len nechám pri izbovej teplote cca 15 min a vyprážam.

Komentáře k receptu Mangoldové karbanátky s ovesnými vločkami

Tématické fráze: karbanátky z mangoldu mangoldové karbanátky karbenatky z mangoldu mrkvové karbanátky s vločkami mangoldove lívance celerové karbenátky s ovesnýma vločkama karbenátky s ovesnými vločkami karbenátky s vločkami karbanátek z mangoldu karbanátky s mangold mangoldové krokety karbenatky s ovesnyma vlockama karbanátky z mleteho masa s ovesnymi vlockami recepty s ovesnými vločkami recepty mangold obrázky co dobrého z mangoldu mangold recepty mangold slanina brokolicové karbanátky s vlockami mangold karbanátky