Uzená rychlovka z papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 15minut 4 porce Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

800 g uzeného vepřového masa tepelně upravené,vakuově balené
900 g brambor
400 g růžičkové kapusty
180 ml vody nebo zeleninového vývaru
1 cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce oleje
½ lžičky celého kmínu
špetku mletého pepře
sůl podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozřežeme na porce. Oloupané brambory oškrábeme, opláchneme a překrojíme na půlky. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Z růžičkové kapusty odřízneme zaschlé konce košťálu a odstraníme povadlé lístky.

  2. Do papiňáku (tlakového hrnce) dáme na rozehřátý olej rozvoňet kmín. Přidáme cibuli, česnek, mletý pepř a orestujeme.

  3. Přidáme rozkrojené brambory, promícháme, rozložíme nakrájené plátky masa a zasypeme růžičkovou kapustou.

  4. Vše podlijeme vodou, nebo vývarem a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 10 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, podle potřeby dochutíme solí a můžeme servírovat.

Poznámka

Je to chutná rychlovka, kterou hravě zvládne i muž v zástěře :-)

Podobně můžeme připravit i vakuově balená uzená kuřecí stehna.

Papiňák používám obyčejný, nerezový, s bajonetovým uzávěrem a silným sendvičovým dnem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 157 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzená rychlovka z papiňáku

  • Dana61:Danuško,také moc dobrá volba:-p:-K


    Kvestr::-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    měli jsme bez česneku a kapustičky jsem vyměnila za zelené fazolky a také jsme si moc pochutnali:yes::-D

    Odpovědět

  • Kvestr Kvestr

    Uzený a kapustičky mám moc ráda..:yes::-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Anna Kocikova: aha, už chápem, nerozklikla som:-D
    jarda Kadic: Jardo, maďarskú kuchtu používam doteraz. Tesnenie dostaneš v Maďarsku doteraz. Aby tesnenie dlho slúžilo, stačí maličkosť : po použití a umytí dař gumené tesnenie dolu z pokrývky, tak sa guma nenatiahne a vydrží roky. Posledné tesnebnie som kupovala pred cca 20 rokmi.;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    tejaja: Myslel jsem to přesně tak,jak psala Drahuška.Aje 11 dala odkaz na elektrický papiňák.Já mám plyn, takže mám papiňáky normy., od 3,5 l do 6l. Ten maďarský (Kukta) mám ještě taky:-O akorát už nemám těsnění,tak používám jako normy.hrnec.
    A než ten elektr.papiňák,to už multifunkční,pak máš hrnec od papiňáku přes pařák,po pomalý hrnec:yes:;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všem děkuji:-K

    tejaja:Terezko,tlakáč byl první hrnec,který jsem si po svatbě koupila do společné domácnosti:-))Byly to papiňáky"Kukta",měla jsem dva.Ale už nevím,kolik tenkrát stály:-8Teď používám ty úplně obyčejné,nerezové.Cena se pohybuje cca 400-800,-kč,podle velikosti hrnce.
    Jaroušek tím komentářem chtěl určitě jen říct,že ten,kdo vaří na plynu,nemusí mít ještě zbytečně navíc elektrický tlakový hrnec,který v odkazu přidala aje11:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Bez tlakového hrnca sa ani nepohnem. Mali sme ho ešte ked som bola doma, niekedy na strednej. Nosili sa vtedy z Madarska, u nás ich ešte nebolo. A tak ked som sa vydala, prvý riad boli tlakáče. Každé jedlo sa v nom dá uvarit, je to úspora času.
    Jardo, myslel si, že tlakáč je zbytočný pre tých, čo majú plyn ? To by som nesůhlasila, hrncu je jedno, na čo ho postavím. Aj ja mám 40 rokov plyn.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Mně zas k srdci pomaláček přirostl, i když také vlastním 4 tlakáče různých velikostí - sice teď v nich nevařím, ale to neznamená, že jsem na ně zanevřela, nevyhodím je ;-);-)
    Jinak takováto jídla právě "loudám" a jsou fakt výborná :-p:yes:, ale to samé určitě i v tlakáči
    Vlastně si uvědomuju, že nyní tlakáček přijde vhod, potřebuju udělat svíčkovou, hovězí vývar na polévku s knedlíčky a jelikož loudálek mám jen jeden - v tom vývar, tak vytáhnu na svíčkovou tlakáček ;-):-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všem děkuji za komentáře a hodnocení:-K

    rihana:jsi můj člověk,já také bez papiňáku ani ránu:-D:yes:

    jarda Kadic:Jaroušku,také mám hodně papiňáků různých velikostí.Mám i 2 9litrové a v těch děláváme převáně dršťkovku,guláš,hodně velké koleno a hlavně v nich zavařuji.Je to rychlé a nemusím hlídat teploměr:-))O pomaláči jsem také jednu dobu přemýšlela,ale
    dopadlo by to stejně,jako u Tebe:-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

  • jarda Kadic jarda Kadic

    rihana: Já jsem taky “Papiňákový “,mám už čtyři,od 3,5 l do 6 l.;-) A pak mám ještě pomaláč,ale ten mi k srdci nepřirostl;-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Dobrý nápad. Já bez papiňáku ani ránu. Je stále v permanenci. :-p

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    aje11: kdo nemá plyn,pro toho je dobrý.Ale kdo má plyn,pro toho nemá cenu.

    Odpovědět

  • aje11 aje11

  • Jana Pá Jana Pá

    :yes::-p, ten hrnec mám také;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: uzene v papinaku uzená polévka v papináku papinak elektrický papiňák eta elektrický papiňák uzené maso v papiňáku jídlo v elektrickém papínáku uzené ramínko v tlakovém hrnci recepty elektrický papinák uzené maso v tlakáči nejlepší papináky elektrický pappinák uzená polévka z papináku papináky recepty na elektrický papinák recepty pro elektrický papaňák uzené a papiňák recepty z papiňáku rychlovka z papiňáku uzené tepelně upravené