Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Leningradský zázrak à la Ivan Getvyrk (wattpad recept)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

3. 5. 2019 19:12

Suroviny

Porce: ?

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

4. 5. 2019 16:27

:-D no to je tedy dobrý matroš;-)

Nadja Nadja

4. 5. 2019 15:31

PaVZED060403: ráda si příběh přečtu - díky.

PaVZED060403

4. 5. 2019 14:36

Nadja: sádlo je taky dobré, ale tento recept je i pro vegetariány a vegany, sice nejsem vegetarián ale myslím na všechny. A ten příběh si můžete najít na Wattpadu, kdyby jste chtěla dám sem odkaz.

Nadja Nadja

4. 5. 2019 14:29

:-? Proč zázrak??? Je to něco mezi br.plackou a škubánkem, pokud se mouka přidává do horkých brambor. Placky dělám ze studených brambor.
:-? Kdo je Ivan Getvyrk???
:-? wattpad recept - to je rcp s příběhem?
<3 Než na oleji, raději smažím na sádle. <3

hosta hosta

4. 5. 2019 14:28

Mne by možná spíš zajímalo - u této "podivnosti" - kdo je Ivan Getvyrk :-);-)

tejaja tejaja

4. 5. 2019 14:08

Veronika.Hrozna: Je pravda, čo píšeš, ale...príjem kuchynskej soli je v našich podmienkach vysoký. Je nebezpečné prijímať viac soli, ako potrebujeme, a u nás sa doporučená spotreba prekračuje. Soľ nie je len to, čo ja prisypem do jedla, je v mnohých potravinách.
Stojí zato prečítať si tu: https://mene-solit.cz/sul-a-zdravi/nadmerny-prisun...
Soľ nie je jediným zdrojom jódu, obsahujú ho aj potraviny, výborným zdrojom jóde je napr. jogurt, vajcia, slivky, všetky morské ryby...https://sk.medlicker.com/1392-jod-potraviny
Takže pravda je kdesi uprostred, ale množstvo soli, ktoré konzumujeme, je skutočne vysoké. Myslím, že takto to bolo myslené aj autorom, keď použil pojem "nezdravo". ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 5. 2019 13:41

tejaja: Docela dobře si to umím představit s takovým hodně kořeněným a česnekovým špenátem / omáčkou / a volským okem, jako přílohu ! Nebo, velmi libové maso ze zvěřiny s omáčkou a "zázrak" místo knedlíku. Ale vůbec se mi nelíbí , že "pokud jíte nezdravě" co mudruje a poučuje. Jídlo bez jodované kuchyňské soli je pro štítnou žlázu přímo nebezpečné a i ta hovádka a lesní zvěř dostávají k olizování kuchyňskou sůl.;-)

tejaja tejaja

4. 5. 2019 12:39

Veronika.Hrozna: Povedala by som, že múky toľko, aby sa to dalo tvarovať, viac nie. Ak chceš zdravé, nedáš soľ, ak nezdravé, pridáš soľ. So zeleninou, prívarkom...viem si to predstaviť aj s rozmixovaným ovocím ako omáčkou...alebo jogurtovou omáčkou...alebo len tak s kyslým, acidofilným mliekom...podľa chuti a fantázie. ;-) Alebo raz tak, inokedy inak. ;-)

magdalenka magdalenka

4. 5. 2019 11:31

Veronika.Hrozna: alebo vtip...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 5. 2019 11:00

Má to být jídlo bramborové , nebo moučné, nebo zdravé, nebo nezdravé ,bez soli, nebo se solí:-((:-((:-((? Je to příloha, nebo hlavní jídlo? Má tam být cítit brambory, nebo mouka ???

Venezia

4. 5. 2019 08:39

To jsou zjednodušené škubánky... My z Česka do nich dáváme ještě kolečko točeňáku

Simona Skolakova Simona Skolakova

3. 5. 2019 22:35

Opravdu super receptík:-(:-(:-(kolik brambor,mouka jakákoliv???????Sůl není potřeba??????No díky za receptík:-K:-K:-K

PaVZED060403

3. 5. 2019 19:15

:-*

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brambory recepty

Suroviny: brambory, mouka

TopRecepty.cz

Leningradský zázrak à la Ivan Getvyrk (wattpad recept)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ZB5