

Černý kuba podle Ivany Gottové
Suroviny
- 50 g hub (půl na půl mražené a čerstvé)
- 400 g krup středních
- 30 g tuku
- 1 cibule
- kmín
- majoránka
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- petržel
Postup přípravy receptu
Kroupy pečlivě propereme, dokud není voda čirá. Pak je uvaříme v osolené vodě a scedíme.
V kastrole na tuku osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, chuť bude úplně jiná, když přidáme škvarky. Přidáme houby, orestujeme je, pokmínujeme, podlijeme vodou a dusíme, dokud nejsou měkké.
Houby promícháme s kroupami, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, utřeným česnekem a petrželí. Směs promícháme a rozdělíme do zapékacích misek.
Zapékáme při 180°C tak, aby se na povrchu vytvořila kůrčička.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Týdeník Televize
Hub jsem dala víc - podle chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Černý kuba podle Ivany Gottové
-
magdalenka:je pravda, že mně se to zdálo taky málo, takže množství jsem si dala podle sebe.
Jinak jsem ten recept vyfotila, aby jste mi věřili, že jsem si to nevymyslela - ani ty houby mražené a čerstvé
Mně to i tak opravdu chutnalo a až budu mít houby sušené, vyzkouším to i s nimi, ať vím, jaký je v tom rozdíl -
Irulko, nie je tých húb málo?
50 g čerstvých a mrazených...na 400 g krúp...
-
zizala: naprostý souhlas, já mám i mražené,ale do Kuby dávám zásadně sušené jejich specifické aroma ničím nenahradíš
-
aazaba: bylo
, příště jedna misečka pro mě a druhá pro tebe
-
Říkala jsem si, že misečky jsou mi nějaké povědomé, a ejhle Irule zase vkládala. Posílám bodík, protože to bylo určitě moc dobré, když nezůstal ani vzoreček
-
zizala:já ho dělala z mražených (jiné nemám) a moc mi to chutnalo. Dělala jsem ho poprvé.
-
Krásná fotka
U nás kuba jedině ze sušených, z čerstvých jsem ho dělala jednou a nebylo to úplně ono
-
Tiež mi je to divné...Pochopila by som sušené a čerstvé ( mrazené ), ale čerstvé a mrazené...zvláštne.
-
spagetka:to nevím, je to tak napsané v receptu. Já čerstvé neměla, použila jsem jen mražené
, ale opravdu mi to moc chutnalo
-
Trošku nechápu kombinaci čerstvých a mražených hub. Jaký je důvod?