Černý kuba podle Ivany Gottové

Irule Kuchařka: Irule

Bezmasá jídla 10 názorů

Suroviny

50 g hub (půl na půl mražené a čerstvé)
400 g krup středních
30 g tuku
1 cibule
kmín
majoránka
3 stroužky česneku
sůl
pepř
petržel
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy pečlivě propereme, dokud není voda čirá. Pak je uvaříme v osolené vodě a scedíme.

  2. V kastrole na tuku osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, chuť bude úplně jiná, když přidáme škvarky. Přidáme houby, orestujeme je, pokmínujeme, podlijeme vodou a dusíme, dokud nejsou měkké.

  3. Houby promícháme s kroupami, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, utřeným česnekem a petrželí. Směs promícháme a rozdělíme do zapékacích misek.

  4. Zapékáme při 180°C tak, aby se na povrchu vytvořila kůrčička.

Poznámka

Zdroj: Týdeník Televize

Hub jsem dala víc - podle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Černý kuba podle Ivany Gottové

  • Irule Irule(autor receptu)

    magdalenka:je pravda, že mně se to zdálo taky málo, takže množství jsem si dala podle sebe.
    Jinak jsem ten recept vyfotila, aby jste mi věřili, že jsem si to nevymyslela - ani ty houby mražené a čerstvé ;-)
    Mně to i tak opravdu chutnalo a až budu mít houby sušené, vyzkouším to i s nimi, ať vím, jaký je v tom rozdíl ;-):-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Irulko, nie je tých húb málo? ;-) 50 g čerstvých a mrazených...na 400 g krúp...

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    zizala: naprostý souhlas, já mám i mražené,ale do Kuby dávám zásadně sušené jejich specifické aroma ničím nenahradíš:yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule(autor receptu)

    aazaba: bylo :-p, příště jedna misečka pro mě a druhá pro tebe ;-):-))

    Odpovědět

  • aazaba aazaba

    Říkala jsem si, že misečky jsou mi nějaké povědomé, a ejhle Irule zase vkládala. Posílám bodík, protože to bylo určitě moc dobré, když nezůstal ani vzoreček:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule(autor receptu)

    zizala:já ho dělala z mražených (jiné nemám) a moc mi to chutnalo. Dělala jsem ho poprvé.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krásná fotka:yes: U nás kuba jedině ze sušených, z čerstvých jsem ho dělala jednou a nebylo to úplně ono :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tiež mi je to divné...Pochopila by som sušené a čerstvé ( mrazené ), ale čerstvé a mrazené...zvláštne.:-8

    Odpovědět

  • Irule Irule(autor receptu)

    spagetka:to nevím, je to tak napsané v receptu. Já čerstvé neměla, použila jsem jen mražené :-), ale opravdu mi to moc chutnalo :-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Trošku nechápu kombinaci čerstvých a mražených hub. Jaký je důvod?

    Odpovědět

Tématické fráze: kuba z mrazenych hub vanocni kuba z mrazenych hub černý kuba černý kuba recept recepty na houboveho kubu s cockou a kroupami vánoční černý kuba recept - černý kuba recept na kubu co k černému kubovi jako příloha recepty z hub černý kuba kuba bez hub cerny kuba bez zapekani kuba vánoční kuba z mražených hub recept vanoční kuba skroupami a čočkou recept houbový kuba s čočkou černý kuba a mražené houby černý kuba čočka po plzeňsku semínky gotta kuba a mražené houby