Trikolora špagety s ředkvičkovým pestem

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 15 minut 2-3 porce Těstoviny 2 názory

Suroviny

čerstvé listy ředkviček z 1 svazku (20 ks)
2 lžíce strouhaného parmezánu
4 lžíce olivového panenského oleje
1-2 lžíce ořechů nebo semínek dle chuti
1 lžičku sušeného česneku
špetku soli
pepř dle chuti
špagety trikolora množství dle porcí
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme dle návodu na obalu . Zatím uděláme pesto. Listy přebereme, špatné odstraníme a ostatní důkladně opereme a necháme na sítku okapat.

  2. Očištěné listy dáme do mixéru, přidáme parmazán, oříšky, olej, sůl, pepř česnek a rozmixujeme do požadované konzistence.
    Uvařené špagety promícháme s pestem, přidáme pár čerstvých (kdo nemá rád čerstvé, podusí chvilku na másle) ředkviček nakrájených nebo nastrouhaných nahrubo.

  3. Podáváme posypané parmazánem nebo můžeme na posypání opražit kostičky slaniny.

Poznámka

Pokud pesto zbyde můžeme použít třeba do smothie. Listy obsahují mnoho prospěšných látek, můžeme je přidat do nádivky nebo do špenátu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Trikolora špagety s ředkvičkovým pestem

Zapomněl/a jsem heslo