Krůtí trikolora s pohankovou rýží

Danca Kuchařka: Danca

Doba přípravy: 30 min 4 porce Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

300 g krůtího masa z prsou
1 cibule
olej
1 plechovka loupaných rajčat (v létě asi 4-5 čerstvých, oloupaných)
100 g čerstvého špenátu
1-2 stroužky česneku
sůl
pepř
bazalka
Příloha:
rýže a pohanka v libovolném poměru (já měla cca 2:1)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýži a pohanku propláchneme a dáme vařit do osolené vody asi na 15 minut.

  2. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme orestovat na olej.

  3. K zlátnoucí cibulce přihodíme na kostičky nakrájené maso, osmahneme, přidáme rajčata, osolíme a opepříme a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut.

  4. Ochutíme rozetřeným česnekem, bazalkou a úplně nakonec přidáme omytý špenát, který necháme jen krátce "zavadnout". Podáváme s uvařenou pohankovou rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí trikolora s pohankovou rýží

Tématické fráze: pohanková rýže krůtí s rýží krůtí prsa se směsí a rizi kruti prasa se směsi a riži recept krůtí s rýží recepty krůtí maso s rýží pohankova ryze recept krůtí maso s rýží top recepty špenát na cibulce s rýží recept pohanková rýže rizi orestovat na cibulce kuřecí na bazalce, pohanková rýže krůtí špenát rýže krůtí maso rýže špenát varit ryze a orestovanu cibuli krútí s rýží recept trikolora maso