Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové řezy děda

Řezy z máslového ořechového těsta ještě zatepla natřené žloutkovou polevou s cukrem jsou jednoduché na přípravu a chuťově vynikající. Lépe se uchovávají nenakrájené - poleva zabraňuje vysychání korpusu a řezy tak vydrží déle jako čerstvé.

Hodnocení receptu je 4,7 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 30 min

100 min (70 min příprava + 30 min tepelná úprava)

20. 7. 2009 21:18

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie26 869 kJ / 6 422 kcal
Bílkoviny95,98 g
Tuky335,75 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 478 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy745,39 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eminence

19. 12. 2023 15:23

Přeslazeno. Rozhodně doporučuju méně cukru, nebo jiný recept

Tepra

22. 12. 2022 12:20

Prosím vás na jak velkém plechu to pečete? Udělala jsem těsto a přijde mi ho hrozně málo,že to bude strašně nízké. Nebo to má být úplně nízké? Dělám poprvé děkuji předem za rady

Pepinka001

12. 7. 2019 15:42

Také znám spíše pod názvem "žloutkové řezy" ale je to úplně stejný recept. Ten cukr je v polevě asi nutný aby to byla hutná. Výborný recept, brzo upeču znova :yes:;-)

aleenap

9. 11. 2018 14:56

Dobry den, tak jak tu psala paní. Kdo má obavu ze salmonely, stačí přidat šťávu z půlky citronu. Salmonela nemá ráda kyselé prostředí ????????????????

Dandulinka

7. 11. 2018 08:58

recept dobry, jen 300g na polevu je fakt moc. Zakusek je pak opravdu hodne sladky.......

bohdana

8. 4. 2018 16:55

:-K Rychly a vyborny Diky:yes::yes::yes:

sindel.b

21. 11. 2015 19:44

Mám otázku: sníh tedy ze 6 bílků?

casino

17. 12. 2013 10:14

mirka:
Díky za vytažení receptu, po letech znovu upeču:-K
U nás mu říkáme "žloutkové" a díky ořechovému těstu vydrží dlouho vláčný; Nechat na plechu (poleva sníží vysychání) a krájet až podle potřeby.

mirka

17. 12. 2013 09:57

ahojte letos se chystám péct tyto řezy,chtěla jsem se zeptat,jestli ho můžu upéct již týden před svátky.Díky;-)www.toprecepty.czt

Ema

14. 4. 2013 13:43

Jsou úžasné,já přidávám do polevy citronovou štávu z poloviny citronu.Peču tuto dobrotu leta a ještě jsme salmonelu neměli!:-)

snazilka

14. 4. 2013 10:22

Těsto jsem si musela zředit trochou mléka, cukru trošku ubrala a přidala jsem malinkato kypříku - na menší plech bych nemusela a poleva by byla vyšší, ale jsou VYNIKAJÍCÍ:-*! Díky za skvělý recept:-K

Marsí

16. 12. 2010 15:48

tyhle řezy peču také každý rok a jsou skvělé. Polevu ale dávám bílou citronovou (moučkový cukr a citron. šťávu), protože pánové doma mají ze žloutkové strach, že by se posran......:-)))ale i s tou bílou jsou výborné:-)

zuzun

16. 12. 2010 14:38

zloutkova poleva je uzasna, a buhvi co jime v cukrarnach, urcite je ve spouste vecech syrovy vejce. Taky musime bejt trochu odolny zejo? Jinak spis nez salmonela me desej ty kalorie, on zloutek jich ma z celyho vejce tu vetsinu. Ale malej kousek urcite nevadi. Rum je super napad jako konzervacni prvek, taky ho cpu vsude, kam se da... i neda... :yes:

bela1974

2. 9. 2010 22:26

My děláme žloutkovou polevu za tepla.V kastrůlku mícháme žloutky a moučkový cukr na sporáku. Prohřejeme, lehce zežloutne a lépe pak vypadá na moučníku.I pro vlastní pocit, že salmonele trochu znepříjemníme život

anete anete

16. 7. 2010 21:56

Moc dobré.:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ořechové řezy ořechové řezy se žloutkovou polevou žloutkové řezy ořechové ořechové žloutkové řezy žloutkové ořechové řezy žltkové rezy ořechovo žloutkové řezy ořechový koláč se žloutkovou polevou ořechový žloutkový řez ořechové tyčinky se žloutkovou polevou žloutkové řezy s ořechy řezy se žloutkovou polevou orechovy řez se žloutkovou polevou ořechove tyčinky s citronovou polevou orechovy rez ořechové řezy na plech skvělé řezy řezy s ořechy skvělé ořechové řezy recept ořechové řezy

Suroviny: máslo, mouka hladká, cukr moučkový, ořechy mleté, bílek, žloutek, cukr moučkový, tuk

TopRecepty.cz

Ořechové řezy děda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwlp