Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělský ptáček z trouby

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 892 kJ /
930 kcal
Bílkoviny28,49 g
Tuky78,95 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 351 mg
Sodík 1,94 g
Sůl4,67 g
Sacharidy24,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme z obou stran mezi fólií. Krok 2: Každý plátek lehce osolíme, opepříme a na každý rozetřeme 2 lžičky obyčejné plnotučné hořčice. Poklademe plátky šunky a nakrájenými
dílky špeku, cibule, vejce a okurky. Pevně stočíme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou či párátkem. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme zbylý špek pustit tuk, přidáme 1 lžíci sádla a nahrubo nasekanou zbylou cibuli (cca 1,5 ks) a necháme ji zezlátnout. Poklademe připravené zabalené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Než se maso zatáhne zapneme troubu na 170 °C, spodní i horní ohřev a rošt umístíme doprostřed. Ptáčky přendáme do pekáčku (používám Ultra Pro - krystalický polymer a nemusím vůbec hlídat), lze použít jaký máme, ale občas bude potřeba podívat se a případně podlít a to vždy horkým vývarem nebo vodou. Krok 5: Do pekáčku přilijeme horký hovězý vývar (měla jsem mražený zredukovaný), přidáme lák a zakryté poklicí dáme do trouby. Po hodině a půl maso zkusíme a pokud ještě není měkké, pokračujeme v pečení. Záleží na druhu a kvalitě masa. Krok 6: Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a uchováme zakryté v teple. Šťávu propasírujeme a případně dochutíme solí nebo lákem. Pokud je potřeba, zahustíme 1 lžící tmavé jíšky. Krok 7: Podáváme nejlépe s rýží. Kdo má rád s knedlíkem může udělat hustší omáčku a přidat i smetanu. Před podáváním nezapomeneme sundat provázek nebo vyndat jehly či párátka.

TIP: Příprava běžné přílohové rýže

Zveřejněno 8. 4. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Vím, že zřejmě takto připravuje ptáčky asi každý ale nenašla jsem stejný dělaný v troubě. Dělám je tak nejméně 30 let.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělský ptáček z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJLZG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělský ptáček z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJLZG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
hovězí zadní, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, cibule, sádlo, špek, šunka, okurky sterilované, lák z okurek, vejce, vývar hovězí, jíška tmavá instantní

Přidat fotografie receptu