Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 892 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,49 g |
Tuky | 78,95 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 351 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 24,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme z obou stran mezi fólií.
Krok 2: Každý plátek lehce osolíme, opepříme a na každý rozetřeme 2 lžičky obyčejné plnotučné hořčice. Poklademe plátky šunky a nakrájenými
dílky špeku, cibule, vejce a okurky. Pevně stočíme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou či párátkem. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme zbylý špek pustit tuk, přidáme 1 lžíci sádla a nahrubo nasekanou zbylou cibuli (cca 1,5 ks) a necháme ji zezlátnout. Poklademe připravené zabalené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Než se maso zatáhne zapneme troubu na 170 °C, spodní i horní ohřev a rošt umístíme doprostřed. Ptáčky přendáme do pekáčku (používám Ultra Pro - krystalický polymer a nemusím vůbec hlídat), lze použít jaký máme, ale občas bude potřeba podívat se a případně podlít a to vždy horkým vývarem nebo vodou. Krok 5: Do pekáčku přilijeme horký hovězý vývar (měla jsem mražený zredukovaný), přidáme lák a zakryté poklicí dáme do trouby. Po hodině a půl maso zkusíme a pokud ještě není měkké, pokračujeme v pečení. Záleží na druhu a kvalitě masa. Krok 6: Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a uchováme zakryté v teple. Šťávu propasírujeme a případně dochutíme solí nebo lákem. Pokud je potřeba, zahustíme 1 lžící tmavé jíšky. Krok 7: Podáváme nejlépe s rýží. Kdo má rád s knedlíkem může udělat hustší omáčku a přidat i smetanu. Před podáváním nezapomeneme sundat provázek nebo vyndat jehly či párátka.
dílky špeku, cibule, vejce a okurky. Pevně stočíme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou či párátkem. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme zbylý špek pustit tuk, přidáme 1 lžíci sádla a nahrubo nasekanou zbylou cibuli (cca 1,5 ks) a necháme ji zezlátnout. Poklademe připravené zabalené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Než se maso zatáhne zapneme troubu na 170 °C, spodní i horní ohřev a rošt umístíme doprostřed. Ptáčky přendáme do pekáčku (používám Ultra Pro - krystalický polymer a nemusím vůbec hlídat), lze použít jaký máme, ale občas bude potřeba podívat se a případně podlít a to vždy horkým vývarem nebo vodou. Krok 5: Do pekáčku přilijeme horký hovězý vývar (měla jsem mražený zredukovaný), přidáme lák a zakryté poklicí dáme do trouby. Po hodině a půl maso zkusíme a pokud ještě není měkké, pokračujeme v pečení. Záleží na druhu a kvalitě masa. Krok 6: Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a uchováme zakryté v teple. Šťávu propasírujeme a případně dochutíme solí nebo lákem. Pokud je potřeba, zahustíme 1 lžící tmavé jíšky. Krok 7: Podáváme nejlépe s rýží. Kdo má rád s knedlíkem může udělat hustší omáčku a přidat i smetanu. Před podáváním nezapomeneme sundat provázek nebo vyndat jehly či párátka.
Zveřejněno 8. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský ptáček z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJLZG
Moje poznámka
Španělský ptáček z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJLZG
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 15 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 21 hodinami
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brusinky z rybízu
sidonie před 15 minutami
Chutné vafle
Eliška před 19 minutami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 10 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 10 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 11 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 11 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 12 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 13 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 13 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 15 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř mletý,
hořčice plnotučná,
cibule,
sádlo,
špek,
šunka,
okurky sterilované,
lák z okurek,
vejce,
vývar hovězí,
jíška tmavá instantní
Komentáře (1)