Suroviny
Porce: 1-2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 131 kJ / 1 704 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,17 g |
Tuky | 103,73 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 1,97 g |
Sůl | 4,80 g |
Sacharidy | 46,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme cibuli na hrubo, orestujeme na oleji do zlatava. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, orestujeme do hněda.
Krok 2: Přidáme očištěná srdíčka, orestujeme, přidáme protlak, papriku, zalijeme 0,4 l vína (0,1 l necháme stranou), osolíme a opepříme. Vložíme nové koření a bobkový list. Dusíme, až jsou srdíčka měkká. Dle potřeby podléváme vodou. Dochutíme solí, pepřem, česnekem, čerstvou majoránkou. Pokud je potřeba, zahustíme moukou.
Krok 3: Na závěr vlijeme zbytek vína, povaříme 1 min. Ozdobíme jarní cibulkou.
Zveřejněno 27. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gulášek srdíčko-vínečko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZLjQ
Moje poznámka
Gulášek srdíčko-vínečko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZLjQ
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 13 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 22 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno 12. 6. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 45 minutami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 1 hodinou
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Borůvkový táč
Eviip před 1 hodinou
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 4 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 6 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 8 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 9 hodinami
Suroviny:
srdce kuřecí,
cibule,
slanina,
víno červené,
sůl,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
česnek,
majoránka čerstvá,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
cibulka jarní,
voda
Komentáře (1)