Kančí gulášek

suslajda Kuchařka: suslajda

Jiné maso 16 názorů

Suroviny

700 g kančího masa (měla jsem plec)
4 velké cibule
100 g mangalica slaniny (slanina je z prasat, která se jmenují Mangalica)
plátek másla
1 větvičku rozmarýnu
1 chilli papričku
6 kuliček nové koření
6 kuliček jalovec
6 kuliček celý pepř
1 bobkový list (rozdrcený)
2 lžičky uzená mletá paprika
1/2 lžičky mletého kmínu
sůl
2 řapíky řapíkatého celeru
vývar podle potřeby Hraška na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.

  2. V hmoždíři si nadrtíme divoké koření.

  3. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme s máslem do hrnce a necháme slaninku vyškvařit.

  4. Přidáme nakrájenou cibuli, otrhaný rozmarýn, nakrájenou chilli papričku, nakrájený řapíkatý celer a divoké koření.

  5. Restujeme za stálého míchání zhruba 5-10 min.

  6. Přidáme nakrájené maso, zprudka orestujeme, přidáme sůl, kmín a uzenou sladkou papriku.

  7. Zamícháme podlijeme vývarem a dusíme, dokud není maso měkké.

  8. Ve troše vody si rozděláme Hrašku, nalijeme na maso a necháme ještě chvilku vařit.

  9. Přílohu si zvolí každý dle své chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 238 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí gulášek

  • scofiq scofiq

    ...prosím prosím co je Hraška - jíška nebo závarek z mouky? :-) děkuji

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Haničko,velice chutný obrázek i samotný guláš:-KJá bych si rozhodně pochutnala:-p:yes:

    Odpovědět

  • Pepe Pepe(neregistrovaný)

    Richenza:
    To, ze to mäso je vynikajúce a nedá sa ani porovnat s tým, co sa v obchodoch normálne predáva, je absolútna pravda.
    Moja informácia je od odborníka na spanielsku sunku a Wikipediu v spanielcine. Spanieli sa zacali o tento druh (rasu) zaujímat, ked sa do Spanielska zacali dovázat falosné ibérijské sunky z tohoto mäsa a boli dovázané z Madarska. Rozdiel (pre odborníka) je lahko spoznatelný rozlozením vrstiev slaniny, ktorá je velmi odlisná od rozlozenia na ibérijskej sunke.

    Odpovědět

  • Richenza Richenza(neregistrovaná)

    Pepe, dík za opravu, mně to takto kdysi vysvětlil chovatel, který je chová a u kterého si občas maso a sádlo kupuju. Ale to stejně nic nemění na tom, že je to maso výborné a v tom se opravdu opravit nenechám.:-)) Jo a toto píše o mangalici stará dobrá wikipedie: Mangalica nebo mangulica je plemeno prasat pocházející z Velké uherské nížiny. Bylo vyšlechtěno roku 1833 zkřížením plemene z Bakoňského lesa (kdysi i u nás populární bagoun) s polodivokými vepři z Šumadije. :yes:

    Odpovědět

  • Pepe Pepe(neregistrovaný)

    Richenza:
    Musím Vás opravit.
    Mangalica je rasa domácej osípanej (domáce prasa - Sus scrofa domestica), autoktónna madarská rasa, ktorá vznikla krízením rasy Sumadia (rasa pôvodom zo Stredomoria, do ktorej patrí aj svetoznáma rasa Cerdo ibérico známa hlavne kvôli typickej spanielskej sunke) s rasami Szalontai a Bakonyi (typické polodivoké karpatské rasy). Podla farby sa rozlisujú 4 druhy.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    suslajda: Aha, děkuju :-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    Richenza:Já jsem zatím ochutnala slaninu, škvarky a vyškvařené sádlo no chuť úžasná:-K

    Odpovědět

  • Richenza Richenza(neregistrovaná)

    Mangalica je druh maďarských prasat, kříženci divočáků a uherských bagounů. Jsou polodivoká, moc se nedokrmují a řerou hlavně to, co si najdou. Mají pomalejší přírůstky, ale díky tomu sádlo i slanina obsahují mnohem míň cholesterolu. Maso je trochu jiné, než na jaké jsme zvyklí od našich pašíků a už vůbec se to nedá srovnat s průmyslovým chovem.Je to prostě šmrncnuté tím divočákem. Ale je to luxus. A někteří vypadají jako kříženec ovce a čuníka,jak mají kudrnaté štětiny:)))) Jestli budete mít možnost, ochutnejte, fakt je to masíčko :yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    zizala: Já bych řekla, že bramboráček. No to musí být lahoda:-!

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    zizala:ne to jsou zeleninové knedlíky:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Kančí gulášek prima:yes:, ale já se zeptám na tu Tvou zajímavou přílohu. Co to je? Polenta?

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    spagetka:Já ji kupuji v Globusu přijde mi, že je jemější a hlavně je dobře vyuzená, krásně voní;-):-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    suslajda: já si to vyguglila, fakt jsem to neznala. Díky za další obohacení surovin. Jen dotaz, v čem je tato slanina zvláštní, nebo čemu se podobá. A hlavně koupíš ji v běžné síti?

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Pěkný, pěkný je...:yes::-p

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    spagetka:Ladi je to slanina s prasat které se jmenují Mangalica

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kančí sádlo kančí guláš kanci gulasek sádlo z kance gulašek z divočaka prase bagoun kanči guláše madarsky gulaš kančí recept na guláš z divokého kance kančí gulaši kanci mangalica guláš z kančího masa bagoun madarske prase kančí škvarky wikipedie kančí maso maďarský kančí guláš slanina mangalica škvarky z divočáka