Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí gulášek

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 11. 2014 18:11

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 177 kJ / 1 954 kcal
Bílkoviny170,58 g
Tuky100,82 g
Vláknina68,76 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 2,33 g
Sůl5,97 g
Sacharidy61,51 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

scofiq

24. 11. 2014 18:04

...prosím prosím co je Hraška - jíška nebo závarek z mouky? :-) děkuji

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 11. 2014 17:04

Haničko,velice chutný obrázek i samotný guláš:-KJá bych si rozhodně pochutnala:-p:yes:

Pepe

12. 11. 2014 10:47

Richenza:
To, ze to mäso je vynikajúce a nedá sa ani porovnat s tým, co sa v obchodoch normálne predáva, je absolútna pravda.
Moja informácia je od odborníka na spanielsku sunku a Wikipediu v spanielcine. Spanieli sa zacali o tento druh (rasu) zaujímat, ked sa do Spanielska zacali dovázat falosné ibérijské sunky z tohoto mäsa a boli dovázané z Madarska. Rozdiel (pre odborníka) je lahko spoznatelný rozlozením vrstiev slaniny, ktorá je velmi odlisná od rozlozenia na ibérijskej sunke.

Richenza

11. 11. 2014 21:41

Pepe, dík za opravu, mně to takto kdysi vysvětlil chovatel, který je chová a u kterého si občas maso a sádlo kupuju. Ale to stejně nic nemění na tom, že je to maso výborné a v tom se opravdu opravit nenechám.:-)) Jo a toto píše o mangalici stará dobrá wikipedie: Mangalica nebo mangulica je plemeno prasat pocházející z Velké uherské nížiny. Bylo vyšlechtěno roku 1833 zkřížením plemene z Bakoňského lesa (kdysi i u nás populární bagoun) s polodivokými vepři z Šumadije. :yes:

Pepe

11. 11. 2014 20:45

Richenza:
Musím Vás opravit.
Mangalica je rasa domácej osípanej (domáce prasa - Sus scrofa domestica), autoktónna madarská rasa, ktorá vznikla krízením rasy Sumadia (rasa pôvodom zo Stredomoria, do ktorej patrí aj svetoznáma rasa Cerdo ibérico známa hlavne kvôli typickej spanielskej sunke) s rasami Szalontai a Bakonyi (typické polodivoké karpatské rasy). Podla farby sa rozlisujú 4 druhy.

zizala zizala (moderátorka)

11. 11. 2014 19:02

suslajda: Aha, děkuju :-)

suslajda suslajda

11. 11. 2014 18:57

Richenza:Já jsem zatím ochutnala slaninu, škvarky a vyškvařené sádlo no chuť úžasná:-K

Richenza

11. 11. 2014 18:54

Mangalica je druh maďarských prasat, kříženci divočáků a uherských bagounů. Jsou polodivoká, moc se nedokrmují a řerou hlavně to, co si najdou. Mají pomalejší přírůstky, ale díky tomu sádlo i slanina obsahují mnohem míň cholesterolu. Maso je trochu jiné, než na jaké jsme zvyklí od našich pašíků a už vůbec se to nedá srovnat s průmyslovým chovem.Je to prostě šmrncnuté tím divočákem. Ale je to luxus. A někteří vypadají jako kříženec ovce a čuníka,jak mají kudrnaté štětiny:)))) Jestli budete mít možnost, ochutnejte, fakt je to masíčko :yes:

Dajda Dajda

11. 11. 2014 18:53

zizala: Já bych řekla, že bramboráček. No to musí být lahoda:-!

suslajda suslajda

11. 11. 2014 18:51

zizala:ne to jsou zeleninové knedlíky:-K

zizala zizala (moderátorka)

11. 11. 2014 18:46

Kančí gulášek prima:yes:, ale já se zeptám na tu Tvou zajímavou přílohu. Co to je? Polenta?

suslajda suslajda

11. 11. 2014 18:27

spagetka:Já ji kupuji v Globusu přijde mi, že je jemější a hlavně je dobře vyuzená, krásně voní;-):-K

spagetka spagetka

11. 11. 2014 18:24

suslajda: já si to vyguglila, fakt jsem to neznala. Díky za další obohacení surovin. Jen dotaz, v čem je tato slanina zvláštní, nebo čemu se podobá. A hlavně koupíš ji v běžné síti?

ivulinka ivulinka

11. 11. 2014 18:19

Pěkný, pěkný je...:yes::-p

suslajda suslajda

11. 11. 2014 18:16

spagetka:Ladi je to slanina s prasat které se jmenují Mangalica

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kančí sádlo kančí guláš kanci gulasek sádlo z kance gulašek z divočaka prase bagoun kanči guláše madarsky gulaš kančí recept na guláš z divokého kance kančí gulaši kanci mangalica guláš z kančího masa bagoun madarske prase kančí škvarky wikipedie kančí maso maďarský kančí guláš slanina mangalica škvarky z divočáka

Suroviny: maso kančí, cibule, slanina, máslo, rozmarýn, chilli paprika čerstvá, koření nové koření, jalovec, pepř celý, bobkový list, paprika sušená uzená, kmín mletý, sůl, celer řapíkatý, hraška

TopRecepty.cz

Kančí gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B7zJ