"Kouličkový" gulášek

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: s přípravou a vařením do 45 minut PT0H45M 4 velké Jiné maso 35 názorů

521
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Suroviny

670 g býčích žláz(3ks)
200 g gazdovské slaniny
3 velké cibule
3 bobkové listy
7 kuliček nového koření
1 polévková lžíce celého kmínu
3 polévkové lžíce sladké mleté papriky
1/2 tuby Lahůdkového gulášového krému
1/2 masité červené papriky nadrobno pokrájené
2 polévkové lžíce sušené majoránky
4 větší prolisované stroužky česneku
Zásmažka:
2 polévkové lžice sádla
2 polévkové lžice hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze sádla a hladké mouky si upražíme tmavší zásmažku(jíšku) a odstavíme bokem na pozdější použití.

  2. Slaninu nakrájíme na větší kostky a cibuli nadrobno. Opláchnuté žlázy rozpůlíme, ještě podélně rozřízneme a naporcujeme na stejně velké kousky(z jedné žlázy vyjde 16 kostek).

  3. Do většího rozehřátého kastrolu dáme orestovat slaninu společně s kmínem a bobkovým listem. Po 5 minutách přidáme cibuli a necháme osmahnout do zlatavé barvy. Přidáme nové koření, maso, které ze všech stran orestujeme a vydusíme všechnu tekutinu, kterou pustilo.

  4. Zhruba po 10 minutách zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme gulášový krém a zásmažku, kterou jsme si naředili a důkladně prošlehali se 3dl vody, vše ode dna promícháme a na mírném plameni dusíme pod pokličkou 15 minut.

  5. 5 minut před dokončením přidáme prolisovaný česnek, majoránku a nakrájenou papriku a dovaříme. Jako příloha se hodí houskový knedlík, rýže, špecle i těstoviny.

Poznámka

Baví mě improvizovat a vymýšlet různé dobroty pro mé blízké u kterých vím, že nebudou ohrnovat nos a pochutnají si.

Na internetu jsem žádné recepty na přípravu žláz, kromě smažených nenašla, tak se snažím dávat dohromady recepty ze surovin, které ladí chuťově i vzhledově.

Prosím čitatele, kterým tento druh masa nedělá dobře, aby tento recept přeskočili a nedělali si násilí:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 143 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Kouličkový" gulášek

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    romanpospisil:Děkuji,moc mě to potěšilo:-K:-)

    Odpovědět

  • romanpospisil romanpospisil

    Lahoda , přesně se povedlo ... nej gulášek jaky jsem jedl :-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    radek72:Díky za pochvalu;-):-)U nás žlázy bývají také jen zřídka,ale pokus se domluvit u soukrom.řezníka,Snad by to šlo;-)

    Odpovědět

  • radek72 radek72

    Recept pěkný, zbíhají se mi sliny, jen mám problém, nikde u nás nemůžu býčí žlázy sehnat :-(

    Odpovědět

  • Huja:Za vyzkoušení, pochvalu a moc hezký komentář Ti děkuji:-*:-KVůbec nevadí,že jsi trošku pozměnil suroviny:-)Ta hlavní"masová"tam byla a do je důležité;-)Uvedené receptíky jsou tady spíše jako nějaký"mustr"které si každý může předělat dle svých potřeb a Tobě se to i dle tchýniny pochvaly povedlo;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • Huja Huja(neregistrovaná)

    Moc dobré,trochu jsem poměnil dvě ingredience.Neměl jsem gulášovou pastu, tak jsem dal masox. A za slaninu špek, ale jinak jsem vše dodržel a opravdu dobrůtka. Určitě jsi recept schovám a ještě jsi udělám.Manželka to nejedla, ale tchýně nevědomky ochutnala a pochválila mě.:-D Tak jsem jí dal recept a když jsi ho přečetla,:-S tak mě ho zase vrátila.:-D Dík super recept. :-))

    Odpovědět

  • Huja::-))Pak dej vědět,jak to dopadlo;-)Budu ráda,když bude chutnat:-p:yes:

    Odpovědět

  • Huja Huja(neregistrovaná)

    Krásnej recept, kulky jsou na mrazáku a zítra to průbnem.:-D

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Anna Kocikova: Dá se tomu říkat maso ...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Vypadá to nádherně +16 :yes::yes:. Kde se dají ty býčí koule koupit? To by bylo něco pro Fear Factor! :-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Já Vám všem děkuji za přízeň a velice hezké komentáře,které mi udělaly radost:-*:-K:-K
    Já vím,že tento druh masa každý nemusí;-)Jsme jenom lidi a všichni máme nějaké to své(:-((:no:)co nám nechutná:-D:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Anna Kocikova: tak to ti Aninko, docela závidím, ale v dobrém:-D a přeji ti to;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Bibinka:Bibinko v mrazáku ještě nějakou zásobu mám a až dojde,tak v masně jsou každou chvilku nové;-):-))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Iness:Já bych tu chuť přiblížila něco jako ledvinky,ale takové jemnější,chuťově je to podobné i telecímu masu.Ale rozhodně není taková"rychna"po bytě,jako když se vaří ledvinky:-O:-))Opravdu to maso není cítit a ani není nutné ho před úpravou dávat vymáčet do mléka.Jednou jsem to ze zvědavosti vyzkoušela a neviděla jsem žádný rozdíl:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    afrina223::-DA proto se takto postiženému chudáčkovi býkovi říká vůl;-):-D:-DPobavila jsi mě svým komentíkem;-):yes::-))

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo