Hovězí žebro

jarda8012 Kuchař: jarda8012

1 porce Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

300 g hovězího žebra
4 menší cibule
hrst drobných žampiónů
3 stroužky česneku
sůl
pepř
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
5 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
olej
2 dl bílého vína
voda
brambory
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kousky. Žebírko osolíme, opepříme a opečeme, přidáme žampióny a česnek. Podlijeme vínem a vodou. Dáme koření. Přiklopíme poklicí a pečeme na 190 stupňů, cca 2,5 hodiny, až je maso měkké.

  2. Jako přílohu jsem rozšťouchal brambory se zeleninou z upečeného masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí žebro

Tématické fráze: hovězí žebro recept recepty hovězí žebro recept na hovězí žebro hovězí žebra na česneku hovezi zebra hovězí žebro recepty hovězí žebro na cesneku pečené masite zebro hovězí žebra s mrkvi jak delat zebra hovězí žebro hovězí žebra recepty příprava hovězích žeber masite hovezi zebro recepty hovězí žebra příprava hovězí žebra s bramborem recept

Zapomněl/a jsem heslo