Postup přípravy
Krok 1: Vykostěný a kůže zbavený bůček a plecko umlít na šajbě 6 až 8 mm. Do pomletého přidat sůl i koření a nutně dobře hnětat, nejlépe v hnětači aspoň 15 -20 minut.
Krok 2: Do šunkovaru vložit sáček a do něj dát uhnětenou směs. Dobře udusat a několikrát bouchnout na tvrdou podložku, ať se ven dostane veškerý vzduch. Sáček zavázat, šunkovar uzavřít a na 24 hodin uložit do lednice.
Krok 3: Po této době vložit šunkovar do vřící vody, ustálit na teplotu 75-80°C a nechat dvě hodiny. Šunkovar potom ochladit a studený dát do lednice aspoň na 12 hodin.
Krok 4: Úplně vychlazenou mozaiku vyjmout ze šunkovaru (jde to lehčeji, pokud se šunkovar pár sekund polije horkou vodou).
Krok 5: Mozaiku vyndáme ze sáčku, otřeme rosol, který buď sníme nebo dáme do nějaké husté polévky.
Zveřejněno 2. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový nářez ze šunkovaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jo3g
Moje poznámka
Vepřový nářez ze šunkovaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jo3g
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 9 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 2 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 4 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 5 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 6 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 7 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 9 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 10 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 11 hodinami
Tématické fráze:
vepřová tlačenka v šunkovaru recept,
recepty šunkovar,
šunkovar postup,
šunkovar recept,
bůček v šunkovaru,
recepty do šunkovaru,
recepty v šunkovaru,
vepřový bůček v z šunkovaru,
postup ingrediencí do šunkovače,
bůček že ze šunkovaru,
recepty z šunkovaru,
tlačenka v šunkovaru
Suroviny:
sůl,
pepř bílý,
česnek sušený,
koření
Komentáře (1)