

Pečený králík s hořčicí a anglickou slaninou
Doba přípravy: 2 hod 4 porce Jiné maso 0 názorů
Suroviny
- králík - 4 porce
- sůl
- pepř
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 stroužky česneku
- 150 g anglické slaniny
Postup přípravy receptu
Králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, dáme do pekáče, posypeme nasekaným česnekem a necháme v chladničce odležet 1 hod - přes noc.
V pekáči překryjeme každý kousek anglickou slaninou, podlijeme a pečeme přikryté asi na 240°C 40 minut
Zkontrolujeme a podlijeme, přikryjeme dalším plátkem anglické.
Stáhneme teplotu a dalších 40 minut pečeme na 180°C, mezitím ještě zkontrolujeme a eventuálně podlijeme
Poté vypneme a necháme v horké troubě ještě aspoň hodinu.Podáváme s bramborovou kaší nebo i se zelím a knedlíkem..
Poznámka
Používám litinový pekáč, ten drží dlouho teplotu, takže se to ještě hodinu jakoby peče, i když je trouba vypnutá...
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Pečený králík s hořčicí a anglickou slaninou
K receptu nejsou žádné komentáře.