

Čokoládové kokosové koule
Doba přípravy: 30 minut 7 porcí Cukroví , Nepečené 1 názor
Suroviny
- 100 g čokolády na vaření Figaro (složení: kak. sušina nejméně 35%, kakaové máslo, 57,5% cukr, nas. mas. kyseliny 16,5%)
- 17 PL sušeného strouhaného kokosu
Postup přípravy receptu
Roztopit čokoládu.
Nechat čokoládu vychladit na pokojovou teplotu.
Přimíchat kokos.
Nechat čokoládu pomalu chladnout. Dobré je mezitím míchat, abyste viděli jak tuhne.
Jakmile je směs dostatečně tuhá, že připomíná těsto, začneme dělat kuličky.
Prsty levé ruky nabereme trošku těsta a vyválíme kuličku v dlani. Kulička má průměr asi tak 2 cm.
Prsty pravé ruky ji pak vezmeme a vyválíme v kokosu. Pak přesuneme do krabičky. Tak to provedeme s celým těstem.
Poznámka
Koule obsahují menší množství cukru, dle mého názoru ideálně vyvážené. Vzhledem k tomu, že čokoláda Figaro na vaření je dosti sladká, lze za jednu porci považovat 2-3 kuličky. Jsou dosti syté, ale výborné. Další možností je přimíchat do čokolády na jemno nakrájené rozinky, koule pak budou ještě sladší. Nebo použijte dražší hořkou čokoládu a smíchejte ji s rozinkami, s čokoládou Figaro na vaření (Figaro obsahuje mléko, takže není hořká) apod.
U svých receptů suroviny nabírané polévkovou lžíce vždy nabírám tak, že surovinu zarovnám s okrajem lžíce, nikdy nenabírám vrchovatou lžíci! Váhu doplním později.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Čokoládové kokosové koule
-
Taka zdrava maskrta,sa vzdy zide.Ukladam do kucharky.