Vepřová kotleta na hořčici s cibulí

Vepřové maso Doba přípravy: 15 minut 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Vepřové maso Doba přípravy: 15 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

2 plátky vepřové kotlety s kostí (cca 1 cm)
1 menší cibule
1 středně velká cibule
1 PL plnotučné hořčice
cca 200 ml vody
masový vývar
sádlo nebo olej
pepř
sůl
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kotletu po krajích nařízneme, aby se nekroutila. Osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou - všechno po obou stranách.

  2. Do hrnku dáme vodu a 1 PL hořčice - rozkvedláme.

  3. Menší cibuli nakrájíme na jemno, větší na kolečka nebo půlkolečka. V hrnci rozehřejeme tuk, do sklovata osmažíme cibuli na jemno.

  4. Přidáme kotlety, osmažíme po obou stranách.

  5. Zalijeme vodou s hořčicí. Zasypeme kolečky nebo půlkolečky středně velké cibule a zvolna dusíme. Pokud je třeba dolít tekutinu, pak už jen masový vývar nebo masox.
    Hlídáme měkkost masa.

  6. Nakonec dochutíme. Na talíři dozdobíme kapií, petrželkou nebo okurkou.

Poznámka od kuchařky

Jako příloha bych řekla, že se hodí téměř vše. Brambory, rýže, těstoviny, hranolky, bramborové noky... Recept znám a vařím už 40 let. Pokud jsem měla málo času, použila jsem tlakový hrnec.

Foto nemám. Pokud někdo vyzkouší a vyfotí, budu ráda.

Komentáře k receptu Vepřová kotleta na hořčici s cibulí

K receptu nejsou žádné komentáře.