Kachnička pomalu pečená a jemná
Suroviny
Porce: 2 až 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 157 kJ / 994 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,65 g |
Tuky | 85,20 g |
Vláknina | 13,30 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 5,60 g |
Sůl | 14,00 g |
Sacharidy | 37,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stačí kachnu osolit, okmínovat, bez podlévání zavřít do pekáče, přiklopit, vsunout do trouby vyhřáté na 120 stupňů a 6 hodin si jí nevšímat.
Krok 2: Připravíme dušené zelí. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kterou opečeme, přidáme kysané zelí i se šťávou. Osolíme a okmínujeme podle chuti. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Přidáme cukr a pak ještě trochu octa. Promícháme a dodusíme.
Krok 3: Výpek z kachny slijeme. Svrchu sebereme sádlo, které se hodí na přípravu jíšky pro šťávu. Trochu šťávy necháme v pekáčku pod kachničkou. Tak pro jistotu. Na rozpáleném sádle z výpeku kachny zapražíme lžíci hladké mouky. Zalijeme šťávou, pokud je příliš hustá konzistence, přilijeme ještě trochu vody. Podle libosti. Necháme chvíli provařit. Měla by mít tekutou konzistenci.
Krok 4: Podáváme s dušeným zelím a knedlíky, zalijeme připravenou šťávou.
Zveřejněno 14. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachnička pomalu pečená a jemná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5RK
Moje poznámka
Kachnička pomalu pečená a jemná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5RK
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 2 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 52 minutami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 53 minutami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 4 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 6 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 6 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 7 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 7 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 8 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
kachnička pomalu pečená
Suroviny:
kachna,
sůl,
kmín celý,
zelí kysané,
slanina anglická,
sůl,
kmín celý,
ocet,
cukr,
mouka hladká
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.