Kachnička pomalu pečená a jemná

mojetara Kuchař: mojetara

Doba přípravy: 10 minut + 6 hodin 2 až 4 Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

1/2 kachny
sůl
kmín
500 g kysaného zelí
100 g anglické slaniny
sůl
kmín
ocet
10 g cukru
1 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Stačí kachnu osolit, okmínovat, bez podlévání zavřít do pekáče, přiklopit, vsunout do trouby vyhřáté na 120 stupňů a 6 hodin si jí nevšímat.

  2. Připravíme dušené zelí. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kterou opečeme, přidáme kysané zelí i se šťávou. Osolíme a okmínujeme podle chuti. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Přidáme cukr a pak ještě trochu octa. Promícháme a dodusíme.

  3. Výpek z kachny slijeme. Svrchu sebereme sádlo, které se hodí na přípravu jíšky pro šťávu. Trochu šťávy necháme v pekáčku pod kachničkou. Tak pro jistotu. Na rozpáleném sádle z výpeku kachny zapražíme lžíci hladké mouky. Zalijeme šťávou, pokud je příliš hustá konzistence, přilijeme ještě trochu vody. Podle libosti. Necháme chvíli provařit. Měla by mít tekutou konzistenci.

  4. Podáváme s dušeným zelím a knedlíky, zalijeme připravenou šťávou.

Poznámka

Tohle je jaksi putovní recept, který jsem ověřil a spokojenost byla veliká. Postup najdete také na https://www.mojetara.cz/recipe/kachna-jako-zadna-j.... Určitě si pochutnáte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kachnička pomalu pečená a jemná

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo