Kachnička 5 v 1

Drůbeží maso Doba přípravy: cca 3 hod 5 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: cca 3 hod 5 názorů

Suroviny

2 kachny
4-5 velkých cibulí
palice česneku
25 dkg anglické slaniny
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu rozporcovat na stehna, křídla a prsa tak, aby zůstal skelet. Z toho je fajn vývar.

  2. Veškerou kůži a tuk ořezat, nechávám jen trochu kůže.

  3. Cibuli, česnek a anglickou nakrájet na kostičky, smícháme a dáme do pekáče jako základ. Navrch klademe stehna a křídla. Prsa ne, ta doporučuji schovat třeba na steaky, moc by se spekly a to je škoda. Podlít dvěma hrnky vody nebo vývaru a šup do trouby na 200 stupňů tak 2,5 hodiny, sem tam přeléváme.

  4. Tuk a ořezanou kuži nakrájíme na cca 1cm kousky, dáme do kastrolku, zalijeme 1/2 oleje a pomalu škvaříme do křupava.

  5. Vzniklé škvarky scedit, posypat solí a hned "sežrat". Aspoň u nás to tak provozujeme-mňamka.

  6. Tuk slít do sklenek a schovat pro další vaření. Vydrží dost dlouho a hodí se do všeho.

Poznámka od kuchařky

Takto mi vznikne luxusní pečená kachnička, vývar pro další použití, úžasné škvarky, sádelko a ještě zbudou prsa pro další luxusní oběd. Jako přílohu doporučuji dušené červené zelí (najdete v mém dalším receptu) a karlovarský knedlíček.

P.S. Kachny se mi rozmrazují, tak pak dodám i foto.

Komentáře k receptu Kachnička 5 v 1

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nerobila som celú kačicu, tú by som jedla týždeň. :-D Ale stehná som urobila podľa receptu a musím pochváliť. Tuku tam síce bolo na môj vkus veľa ( to sa ale dá predpokladať, je tam ešte aj slanina okrem kačaciny ), ale ten sa dá odstrániť a chuťovo je mäso dobré. Jednoduché a chutné. :yes:;-)

    Odpovědět

  • hanyss hanyss(autor receptu)

    Nadja:no jde o množství zjískané hmoty.ono se toho sádla z toho zas tak moc nedostane a takhle je toho mnohem víc se stejnou chutí.mě to pak vydrží až pět měsíců a to ho používám často.a škvarky jsou taky chutnější.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    hanyss: "...kousky dáme do kastrolku zalijeme 1/2 oleje " - proč na škvaření sádla dáváš olej? A to ještě půlku, asi sklenice = půl litru. :-?
    Kousky sádla stačí na začátku podlít trošičkou vody, jen než pustí vlastní sádlo.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

Tématické fráze: vyvar z kachny jak rozporcovat kachnu pečená kachnička kachnička prsa jak rozporcovat králíka pomalu pečená kachnička jak rozporcovat veprove maso na závitky křupava kachnička recept na pečenou kachničku, rozporcovat rozporcovat kachnu recept pečená kachnička prsa nejlepsí vývar z kachny pět v jednom kacnicka recept nejlepší kachnička jak rozporcovat kachny rozporcovat kačicu za jak dlouho schovat vývar kachnička s knedlíky jak rozporcovat kachnu na ctvrtky