Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna na kmínu

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzanashop zuzanashop

Snadný

Doba přípravy 730 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 720 min

730 min (10 min příprava + 720 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu očistit, opláchnout ve vodě, důkladně usušit. Vložit do pekáčku. Troubu nastavit na 100 stupňů. Krok 2: Posolit (i zevnitř) a drceným kmínem okmínovat ze všech stran. Jemně vmáčknout do kůže. Nahoru přidat celý kmín. Zakrýt víkem. Krok 3: Vložit do trouby. Peču přes noc, cca od 22 hod. do 10 hod. dopoledne. Kachna pustí hodně sádla. Sádlo ráno přeliji do hrníčku. Nepodlévám ji vodou. Díky dlouhému pečení se maso krásně rozpadá. Krok 4: Dopoledne odklopit víko, nastavit na 180 °C a dopéct cca 20 min, aby kůrka byla křupavá. Krok 5: Podávám se zelím a ručně dělaným karlovarským knedlíkem.

Zveřejněno 10. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna na kmínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X40v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna na kmínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X40v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Někde jsem četla, že se maso opravdu omývat nemá a jak píše srettka, že se kontaminují okolní předměty. Také mně to nedá a myji ho.

Nejen mýt, ale i zkontrolovat, uvnitř! Jsou tam kousky plic, někdy i hrtan a to všechno je potřeba dočistit a pak znovu umýt od krve! Také zkontrolovat jestli jsou dočištěna pírka pod stehny a pod křidélky.
Před mražením maso, které přijde v kůži / vysokou a divočáka nemyju. Ze zajíce v zadních běhách v kloubu vyřežu tukový váček, ten se mrazit nesmí, moc páchne a zmrazím. Před přípravou, pak odblaním a umyju. Bažanty myju, před mražením i po něm. Nevím, jestli je to správné, ale dělala to tak moje tchýně.

srettka: Mne sa napr. protiví jesť niečo, čo nebolo umyté. Aj keď to prejde tepelnou úpravou.
A neviem, či si vieš predstaviť, koľkými rukami a kde a za akých podmienok sa s mäsom manipulovalo...nerobme si ilúzie.

Co máte všichni s tím umýváním masa?8-(Co se tak na tom asi umyje? Stejně to v troubě projde takovou teplotou, že na tom nemám možnost nic přežít.Naopak tím umýváním pod tekoucí vodou se kapkami případné bakterie dostanou všude okolo.

"Kachna na kmínu"
No, možná název této klasiky doplnit: Pomalu pečená... že aby někdo při ledabylém čtení nechtěl začít s pečením k nedělnímu obědu v deset ráno, že ;-)

Tématické fráze:
kachna recept, recept kachna, kachna na kmine, jak očistit na kachnu, kachna na z kmínu, jak očistit kachnu, zakrýt kachnu při pečení, recept na kachnu, kachna na kmínu, pečená kachna na másle a kmínu, kachna recepty

Suroviny:
kachna, kmín drcený, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu