Kachna na kmínu

zuzanashop Kuchařka: zuzanashop

Doba přípravy: Přes noc 4 porce Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

kachna
drcený kmín
celý kmín
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu očistit, opláchnout ve vodě, důkladně usušit. Vložit do pekáčku. Troubu nastavit na 100 stupňů.

  2. Posolit (i zevnitř) a drceným kmínem okmínovat ze všech stran. Jemně vmáčknout do kůže. Nahoru přidat celý kmín. Zakrýt víkem.

  3. Vložit do trouby. Peču přes noc, cca od 22 hod. do 10 hod. dopoledne. Kachna pustí hodně sádla. Sádlo ráno přeliji do hrníčku. Nepodlévám ji vodou. Díky dlouhému pečení se maso krásně rozpadá.

  4. Dopoledne odklopit víko, nastavit na 180°C a dopéct cca 20 min, aby kůrka byla křupavá.

  5. Podávám se zelím a ručně dělaným karlovarským knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 96 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachna na kmínu

  • rihana rihana

    Někde jsem četla, že se maso opravdu omývat nemá a jak píše srettka, že se kontaminují okolní předměty. Také mně to nedá a myji ho.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Nejen mýt, ale i zkontrolovat, uvnitř! Jsou tam kousky plic, někdy i hrtan a to všechno je potřeba dočistit a pak znovu umýt od krve! Také zkontrolovat jestli jsou dočištěna pírka pod stehny a pod křidélky.
    Před mražením maso, které přijde v kůži / vysokou a divočáka nemyju. Ze zajíce v zadních běhách v kloubu vyřežu tukový váček, ten se mrazit nesmí, moc páchne a zmrazím. Před přípravou, pak odblaním a umyju. Bažanty myju, před mražením i po něm. Nevím, jestli je to správné, ale dělala to tak moje tchýně.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    srettka: Mne sa napr. protiví jesť niečo, čo nebolo umyté. Aj keď to prejde tepelnou úpravou.
    A neviem, či si vieš predstaviť, koľkými rukami a kde a za akých podmienok sa s mäsom manipulovalo...nerobme si ilúzie.

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Co máte všichni s tím umýváním masa?8-(Co se tak na tom asi umyje? Stejně to v troubě projde takovou teplotou, že na tom nemám možnost nic přežít.Naopak tím umýváním pod tekoucí vodou se kapkami případné bakterie dostanou všude okolo.

    Odpovědět

  • casino casino

    "Kachna na kmínu"
    No, možná název této klasiky doplnit: Pomalu pečená... že aby někdo při ledabylém čtení nechtěl začít s pečením k nedělnímu obědu v deset ráno, že ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kachna recept recept kachna kachna na kmine kachna recepty

Zapomněl/a jsem heslo