Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s citronem

Lehká, voňavá a šlehanými bílky nadýchaná bábovka, která provoní celou kuchyni. Díky chuti citronu, působí příjemně osvěžujícím dojmem. Hodí se k odpolední kávě nebo čaji. Příprava je jednoduchá a nezabere mnoho času.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zrzule

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 773 kJ /
3 292 kcal
Bílkoviny60,98 g
Tuky133,46 g
Vláknina11,64 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 530 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy455,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 170 °C. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku smícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 2: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Krok 4: K žlotkové pěně pak řidáme olej, vodu, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru z citrónu (bio, nebo z běžného, ale dobře omytého citronu). Přimícháme mouku prosetou s kypřicím práškem. Krok 5: Vařečkou lehce vmícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků. Krok 6: Připravené těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme do předehřáté trouby péct přibližně na 40 minut. Zda je upečeno zkoušíme špejlí. Když se na ní těsto po vpíchnutí nelepí, je hotovo.

TIP: Kdy vytáhnout bábovku z formy

Zveřejněno 21. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bábovka s citronem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K4vx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bábovka s citronem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K4vx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Moc dobrá a nadýchaná. 😊

Jste si jistá, že se mají šlehat žloutky? Já bych řekla, že se šlehají spíš bílky...😮

Vendula Vágnerová: dobrý večer :) ano žloutky :) s cukrem vám to vytvoří krasnou světlou nadýchanou pěnu :)

Mooooc výborná. Vlàčná. Nadychaná.
Před par hodinami jsem upekla a už je půlka pryč. ♥️<3

Tématické fráze:
citron bábovka, citron bábovka recept, babovka z citronu, bábovka s polohrubé mouky

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, citron, kypřící prášek do pečiva, olej, voda, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu