Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaký upéct moučník s jablky? Co třeba úžasně vláčnou a chutnou jablkovou bábovku? Podle našeho videa ji zvládne i začátečník
Top recepty

Milujeme jablečné záviny, koláče, šátečky z listového těsta a jiné dobroty vonící po skořici a vanilce. Jablečné bábovky jsou další skvělou variantou, jak využít jablka ve sladké kuchyni.

Některé odrůdy jablek už dlouho nevydrží a musíme je co nejrychleji zpracovat. Můžeme je sušit, moštovat, zavařovat, ale hlavně z nich pečeme výborné moučníky. Čím chutnější jsou jablka, tím lepší bude moučník. Oloupané slupky nevyhazujeme, dají se ještě zpracovat jiným způsobem.

Jak udělat bábovku se strouhanými jablky

Tato bábovka je rychlá, výborná a příjemně vláčná. Voní jablky, skořicí a kakaem.
  1. Potřebujeme 32–35 dkg oloupaných jablek, čerstvou citronovou šťávu, 1 lžičku skořice, 35 dkg polohrubé mouky, 1/2 hrnku mléka, 18 dkg oleje, 20 dkg cukru krupice, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. 
  2. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou
  3. Jablka oloupeme pomocí škrabky nebo nože, nastrouháme je, a okyselíme citronovou šťávou, aby nezhnědla.
  4. Mouku smícháme s práškem do pečiva.
  5. Cukry promícháme, vyklepneme k nim vajíčka a společně ušleháme. Přidáme olej, nastrouhaná jablka, skořici, mouku s práškem do pečiva a mléko. Promícháme.
  6. Část těsta obarvíme kakaem. Do formy vlijeme těsta střídavě, aby byla bábovka dvoubarevná.
  7. Bábovku pečeme v troubě nejprve 30 min. na nižší teplotu (170 °C), pak ji zvýšíme na 180 °C a pečeme ještě asi půl hodiny. 

Jak ještě vylepšit jablečné bábovky

Lahodná vláčnost je vlastnost, kterou mají všechny jablečné bábovky společnou. Těsto lze připravit i v jiných variantách. Část mouky můžeme nahradit moukou špaldovou. Bábovka Matylda je ochucená medem, vlašskými ořechy a rozinkami.
Další výborné recepty na bábovky najdete v našem receptáři. Přejeme, ať se pečení podaří.

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky