Rychlá rýžová kaše

KikuLina Kuchařka: KikuLina

Pro začátečníky 0 názorů

Suroviny

uvařená rýže (klidně ta, která zbyla od oběda)
mléko
1 sáček vanilkového cukru
cukr krystal
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku nasypeme uvařenou rýži (může být klidně i už studená), přilijeme mléko tak, aby byla všechna rýže ponořená, nasypeme vanilkový cukr (případně ještě cukr krystal, pokud chceme kaši sladší), promícháme a necháme prohřát.

  2. Jakmile se z kastrůlku začne kouřit, začneme bez přestání promíchávat až do zhoustnutí.

  3. Na talíři posypeme skořicovým cukrem nebo podle své chutě.

Poznámka

Vždy dávám do jakéhokoliv množství sáček vanilkového cukru. Máme rádi kaši posypat ještě skořicovým cukrem, takže na talíři se dosladí.

Nejlépe se nám na kaši osvědčila jasmínová rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rychlá rýžová kaše

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo