Masarykovo cukroví - pravé

cardanka Kuchařka: cardanka

Cukroví , Pečené 21 názorů

Suroviny

30 dkg hladké mouky
20 dkg másla
10 dkg cukru
1 lžíce kakaa
1 žloutek
15 dkg lískových oříšků (celých)
moučkový cukr (na obalení - dle chuti)
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si celé oříšky namočíme na 1 hodinu do misky se studenou vodou.

  2. Z mouky, cukru, kakaa, žloutku a másla zpracujeme těsto.

  3. Do takto připraveného těsta zapracujeme ubrouskem vysušené předmáčené celé oříšky.

  4. Z těsta utvoříme 5 - 6 válečků dlouhých zhruba 8 - 10 cm. Dáme ztuhnout do ledničky či do chladna na 2 hodiny.

  5. Po odpočinutí válečky nakrájíme na plátky, které klademe na pečící papír na plech daleko od !!! sebe !!! a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba 8 - 10 minut.

  6. Upečené cukroví je možno obalit v moučkovém cukru - není to však nutné, protože je výborné i bez obalování.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 163 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masarykovo cukroví - pravé

  • Libulka Libulka

    Peču ho už roky, i když bez kakaa. Kdo chce oříšky bez té hnědé slupky, stačí je zalít vařící!!! vodou a nechat asi půl hodiny máčet, po jednom oříšek v prstech promnete a slupka jde krásně dolů jako ze spařených mandlí. Pražení v troubě nedoporučuji, je to pracné, ne zcela účinné a pokud oříšky přepražíte, tak ani dobré :( Udělám si jen čtyři válečky těsta o průměru asi 3cm, každý zvlášť zabalím do potravinářské folie a nechám přes noc v lednici, pak krájím kolečka o síle asi 4 mm a peču na 170 stupňů. Fotky přidávám:-) Ještě dodám, že oříšky před zapracováním do těsta lehce posypu hladkou moukou, aby pak po upečení z těsta nevypadávaly.

    Odpovědět

  • koriander a bazalka koriander a bazalka

    tento recept som piekla už dávno,ale som si ho stratila a našla som ho tu, no je neúplný - totiž pointa celého je,že lieskovce sa opražia na plechu v rúre na cca 210 stupňoch cca 5 minút, ale treba dávať pozor, aby sa nespálili.Potom sa pomrvia v utierke a zbavia sa šupiek a až potom ich zaliať horkou vodou a postupovať podľa autorky.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Oloupané namočit nebo i se slupkou, dolu Rebeka psala, že je opekla v troubě , asi i oloupala a močila v rumu 1:1 , rum + rum .<3:-D nebo voda, já dám jen rum , nemůže škodit....

    Odpovědět

  • casino casino

    Dovolilo jsem si přložit obrázek Masarykova cukroví pravého i levého :-D

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Je to dobroučké cukrovíčko, posílám bodík a foto :yes::yes::-K:-p

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    anetickaa_: Ale finta je v tom že ty lískáče jsou celé a recept je bez žloutku !;-)

    Odpovědět

  • anetickaa_ anetickaa_

    Tento rok jsme dělali poprvé a tohle mě velice mile překvapilo:-)Super,akorát možná příště dám lískové oříšky namleté místo celých.:-p

    Odpovědět

  • Petra M. Petra M.(neregistrovaný)

    Já v cukru obalovala,pekla jsem taktéž poprvé, chutná nám...

    Odpovědět

  • Anyz507 Anyz507

    Výborné cukroví , letos jsem ho pekla prvně a je fakt vynikající, ani se nemusí obalovat v cukru:yes::-)

    Odpovědět

  • Zuza Zuza(neregistrovaná)

    Pekla jsem ho letos poprve,nasla jsem recept kde je rostliny tuk a potom jsem se podivala na tenhle,z masla by to bylo asi lepsi:-p

    Odpovědět

  • alena alena(neregistrovaná)

    Také toto cukroví peču, obaluji v cukru, jen lískové oříšky namáčím přes noc do vody s rumem v poměru 1:1. Kolečka jdou z připraveného válečku lehce krájet a cukroví je daleko chutnější (aspoň pro nás). Doporučuji vyzkoušet.

    Odpovědět

  • Janja Janja

    Přidávám se k Jiřině:yes::yes:...já tohle cukroví nepeču,ale peče ho maminka a nejen na vánoce.V cukru neobaluje.Cukroví je jiné než ostatní,neohromí vzhledem,ale nedáme na něj dopustit.A maminka ho peče pod názvem Prezidentovy koláčky.Název napovídá proč se tak jmenují:-)

    Odpovědět

  • zviratko21 zviratko21

    Výborné cukroví, je chuťově odlišné od lineckých variant cukroví i jiných ořechových :-). U nás zabodovalo :yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka(autorka receptu)

    Rebí:-K děkuji za fotečku, jsem moc ráda, že cukrovíčko chutná:-K, to je totiž ta největší odměna:-K:-K:-K
    Také v cukru neobaluji, ale kdo má rád ... muže;-)

    Hana (neregistrovaný/á):-K Hani toto cukroví je ihned měkké, zkrátka k jídlu, není třeba nechávat rozležet:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Hana: no, já nevím, ono je to stráášně dobré hned:-8:-D;-):yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: masarykovo cukroví hned měkké masarykovo vanoční cukroví masarykovo cukroví recept masarykovo cukroví vánoční cukroví masarykovo masarikovo cukroví masarykovy koláčky masarykovo cukroví s rumem prezidentovo cukroví nej cukroví cukroví z lískových oříšků masarykovo koláčky masarykové cukroví recept masarykovo cukroví nejlepší masarykovo cukroví cukroví s rumem masarikovo vánoční cukroví masarykovy knoflíky recept lískové oříšky cukroví výborné oříškové cukroví

Zapomněl/a jsem heslo