Rudecké koláčky (bez vajec)

Suroviny 21 porcí

500 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
100 g rozpuštěného tuku
30 g kvasnic
250 ml mléka
sůl
vanilkový cukr
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme těsto. Já dávám do pekárny. Jinak klasicky vykyne kvásek s trochou mléka a cukru. Po vykynutí kvásek přidáme k mouce, cukru, mléku, rozpuštěnému tuku (dělám z Hery, ale teď jsem dělala půl na půl se sádlem a samozřejmě taky výborné), špetce soli, vanilkovému cukru a citronové kůře (nemusí být).

  2. Po vykynutí děláme polévkovou lžící bochánky, které plníme tvarohovou náplní (dávala jsem i povidla a vytekla mi).

  3. Na plechu děláme do bochánků důlek vajíčkem a do každého důlku dáme marmeládu (tuhou, aby nevytekla), nebo povidla a navrch posypku. Nepotíráme vajíčkem (i když já jsem potřela, ale nemá to být, těsto má být i po upečení světlé růžové).

  4. Pečeme na 160-180°C do růžova.

Poznámka od kuchařky

Stejný recept jsem nenašla, podobných spousty, tak jsem si ho dovolila přidat.

Název je vymyšlený, protože koláčky dělávala babička, která pocházela z Rudky a dělaly se vždycky, když tam byly hody. Takže je možná někdo zná pod jiným názvem.

Komentáře k receptu Rudecké koláčky (bez vajec)

K receptu nejsou žádné komentáře.