Ukrajinský boršč s fazolemi

Arween Kuchař:

Polévky 8 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

vepřové maso s kostí
hovězí maso může být i s kostí
červená řepa
velké červené fazole
cibule
brambory
nové koření
bobkový list
peř
sůl
kysaná smetana
sladká smetana
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme do měkka fazole a červenou řepu (já ji nikdy neuvařím, aby mi zůstala červená barva, tak používám zavařenou řepu bez nálevu).

  2. Z masa s kostí, bobkového listu a nového koření uděláme vývar.

  3. Jak je hotový, do vývaru dáme uvařit brambory, mezitím obereme maso a orestujeme cibulku. Jak jsou brambory uvařené, přidáme cibulku, fazole, řepu, osolíme, malinko pepře a dochutíme kysanou smetanou (může být i jogurt) a sladkou smetanou, aby se chutě vyrovnaly.

  4. Množství neuvádím, babička ho vždy vaří od oka, tak i já. Takže si každý přidá surovin dle chuti :).

Poznámka

Receptů na boršč je tu dost, ale tento je opravdu přímo z Ukrajiny-od manželové babičky, která z Ukrajiny pochází. A také trošku jiný, protože tam kde babička bydlela do něj nedávali zelí. :) Manžel ho miluje a i když není jako od babičky, chutná mu ten můj taky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ukrajinský boršč s fazolemi

  • Arween Arween(autor receptu)

    Jani, děkuji:-K už je i snězený?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Arween Arween(autor receptu)

    Jezulko-děkuji:-K

    Odpovědět

  • JezulkaS JezulkaS

    Vařím velmi podobný - jen místo cibule dávám nastrouhanou mrkev. Mám ho od maminky, která pochází z Volyně. Je to dobrota, takže dávám další bodík.:-p

    Odpovědět

  • Arween Arween(autor receptu)

    Tak jsem si upravila poznámku, ať to není tak blbě napsané a mooooc děkuji za moje úplně první bodíky:-K

    Odpovědět

  • Arween Arween(autor receptu)

    No, jasně, u nás se taky dělá bamborový salát na několik způsobů, takže je mi jasné, že jiný kraj, jiný mrav. Jen jsem to tam psala, že i když tam není zelí, je taky ukrajinský, protože tam kde babička bydlela ho dělali bez zelí;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jelikož mám snachu a její dceru z Ukrajiny, tak vím, kolik existuje variant. Takže - proč ne a snaše vynadám, že ji tohle nenapadlo :-S - dělám si legraci, ;-):-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Koukám, že co ukrajinka, to jiný recept na borč. Naše maminka to zase vždycky vařila úplně jinak, např. osmahla na pánvi nastrouhanou řepu, mrkev, zalila protlakem nebo kečupem a teprve přidala do hrnce... to je asi jako tady, 10 kuchařek = 10 receptů na rajskou, na svíčkovou..:-D. Každý to dělá po svým.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo