Banana bread s čokoládou

Michaela.Koc Kuchařka: Michaela.Koc

Moučníky , Perníky 0 názorů

Suroviny

200 g hladké špaldové mouky
180 g třtinového cukru
500 g banánů
30 g kakaa
100 g hořké čokolády
3 vejce
200 g másla
2 lžičky skořice
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme v hrnci a necháme stranou. Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme máslo a šleháme. Banány rozmačkáme a přidáme ke směsi.

  2. Sypké suroviny smícháme dohromady a postupně přidáváme k směsi, aby se těsto nesrazilo. Nakonec nasekáme čokoládu a vmícháme do těsta.

  3. Těsto vlijeme do vymazané formy, ideálně na chlebíček nebo do formy o 26 cm. A pečeme na 160 stupňů cca 40 minutek. Zkusíme špejlí.

Poznámka

Musím říct, že tento chlebíček u nás vydrží tak do zítra. Je krásně vláčný a naprosto dokonalý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Banana bread s čokoládou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo