Jablečný perník s čokoládou

Suroviny

250 g polohrubé mouky
150 g třtinového cukru
1 prášek do pečiva
3-4 jablka
2 vejce
2 lžíce kakaa
1-2 lžičky perníkového koření
150 ml slunečnicového oleje
150 ml mléka
50 g čokolády (hořká, mléčná)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřeju na 170 stupňů.


    Vejce ušlehám s olejem do pěny a postupně přidám všechny sypké ingredience.
    Nakonec přiliji mléko a přidám nahrubo nastrouhaná jablka.

  2. Čokoládu nasekám a vmíchám do hotového těsta.

  3. Vliju do vymazané formy a peču cca 30 minut.
    Zkusím špejli, která by měla být suchá.

Poznámka od kuchařky

Forma - 35x25 cm

Komentáře k receptu Jablečný perník s čokoládou

K receptu nejsou žádné komentáře.