Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 535 kJ / 2 518 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,97 g |
Tuky | 92,52 g |
Vláknina | 24,54 g |
Cholesterol | 147 mg |
Sodík | 9,77 g |
Sůl | 24,10 g |
Sacharidy | 329,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto připravujeme den předem. V míse rozmícháme mouku, rozdrobené droždí a sůl. Přidáme vodu a promícháme. Když se do mouky všechna voda vsákla, přidáme olej a znovu promícháme. Těsto přeneseme na moukou poprášený stůl a 15-20 minut hněteme. Přeneseme zpátky do mísy, kterou jsme mezitím vytřeli olejem, přikryjeme fólií a necháme 24 hodin v lednici nebo jiném chladném místě. To je vše. Pokud myslíte na to, nechat droždí předem vzejít v teplé vodě nebo mléce, je to velká chyba.
Krok 2: Pokud jsme měli těsto přes noc v lednici, vytáhneme ho hodinu předem. Rozdělíme na tři části, ze kterých na moukou poprášeném stole vyválíme tři tenké pizzy. Když se nám zdá, že jsou již dost tenké, ještě chvíli pokračujeme. Pokud chceme na okrajích pizzy bubliny, necháme okraje trochu tlustší.
Krok 3: Rozválené těsto přeneseme na dřevěné prkénko nebo na lopatu na pizzu poprášenou moukou, pak půjde pizza snáze přesunout na gril. Potřeme rajčatovou omáčkou, poprášíme strouhaným parmezánem, přidáme oregano, jehněčí, cibuli, olivy a balkánský sýr.
Krok 4: Pro přípravu pizzy je nutný gril s víkem a kámen na pizzu. Pokud je to možné, vyjmeme z grilu postranní rošty, aby nic nebránilo proudění horkého vzduchu nad pizzu. Ponecháme pouze prostřední rošt, na který položíme kámen na pizzu. Gril zahříváme asi 20 minut, asi 2x déle, než na steaky nebo hamburgery. Správná teplota se dá odhadnout kapkou vody, která se nesmí do kamene vsáknout, ale měla by vytvořit malou kuličku pohybující se sem a tam, než se vypaří. Pomocí kovové roztírací lopatky sesuneme pizzu na kámen, zavřeme víko a ztlumíme prostřední hořák na minimum. Krajní hořáky máme naplno po celou dobu. Zhruba po 5 minutách mírně nadzvedneme víko a pizzu kleštičkami nebo pinzetou pootočíme o 180 stupňů. Pizza by měla být hotová asi za 10-12 min. Gril s okénkem je velká výhoda, asi nejen pro přípravu pizzy.
Zveřejněno 22. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí pizza na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGQ5
Moje poznámka
Jehněčí pizza na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGQ5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 13 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
olej,
sůl,
voda,
omáčka rajčatová,
cibule červená,
sýr balkánský,
olivy,
sýr parmazán strouhaný,
koření oregáno
Komentáře (2)