Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové gyros nudličky v žemli

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 235 kJ /
773 kcal
Bílkoviny97,00 g
Tuky27,50 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 353 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy32,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žemle, housky, kaiserky nebo pita chléb buď upečeme podle oblíbeného receptu, nebo koupíme v obchodě. Před podáváním je lepší půlky pečiva rozpéct (jako na hambugr), lze tak skvěle spotřebovat i den, dva staré pečivo. Pita chleba opečeme, překrojíme a plníme zeleninou, masem i dresinkem, jak jsme zvyklí. Krok 2: Maso nakrájíme na nudličky, přisypeme koření gyros a osmažíme na oleji 10 minut. Já jsem před opečením masa opekla na každou žemli i plátek anglické slaniny, ale nemusí to být. Krok 3: Dresink: utřený česnek smícháme s jogurtem a pažitkou, přidáme citronovou šťávu, pepř a sůl. Krok 4: Masem, nakrájenou zeleninou a dresinkem naplníme rozkrojené housky či jiné pečivo. Pečivo přiklopíme vrchním dílem a na talířku vhodnou čerstvou i nakládanou zeleninou, či dílky citronu a olivami, každý si dá to, co má rád.

Zveřejněno 9. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové gyros nudličky v žemli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwzE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové gyros nudličky v žemli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwzE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové, koření gyros, olej, salát ledový, okurka čerstvá, rajče, jogurt bílý, česnek, pažitka, šťáva citronová, pepř, houska, olivy, slanina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu