Českolipský řízek se špenátem a Nivou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 047 kJ / 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,35 g |
Tuky | 19,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 302 mg |
Sodík | 899 mg |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 1,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa dobře naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme po obou stranách, opepříme a okořeníme granulovaným česnekem. Plátky potřeme dlaní s malou troškou oleje a dáme odležet (Můžeme připravit ráno nebo i den předem večer a uchovat v ledničce.).
Krok 2: Připravíme nádivku do řízků:
Na pánev dáme lžičku oleje a malý kousek másla, při střední teplotě podusíme plátky žampionů asi 5-8 minut (doměkka) a dáme je stranou. Krok 3: Na zbylém tuku v pánvi podusíme sekaný listový špenát (mražený nebo čerstvý), malinko opepříme, přidáme špetku sušeného česneku a do trochu změklého špenátu přidáme rozdrobenou Nivu (nesolíme!!!). Mícháme, aby se Niva rozpustila a nepřichytla k pánvi. Přidáme připravené, vidličkou našlehané vajíčko a umícháme jako řidší míchanici. Necháme trochu vychladnout. Vše jsem dusila na el. sporáku na trojku, žampiony i polorozmrzlý špenát, jen na přidané vajíčko jsem zapnula na čtyřku. To píšu jen pro orientaci, každý sporák hřeje trochu jinak. Krok 4: Rozložíme plátky masa, poklademe anglickou slaninou, na půlky plátků rozdělíme špenátovou nádivku a na ní poklademe podušené žampiony. Maso přehneme a okraje spíchneme párátkem nebo kovovými jehlami (V kotletách můžeme také plnit do proříznuté kapsy.). Krok 5: Řízky pečeme na pánvi na oleji, potom olej slijeme a řízky dopékáme pod pokličkou při velmi nízké teplotě, jednou obrátíme. Nebo je přendáme do zapékací misky a zaklopené dáme asi na 10-15 minut dodělat do horké trouby. Podáváme s přílohou z brambor (máslem politá bramborová kaše, máslové brambory, opékané brambory, smažené hranolky, kroketky, podle toho, co má kdo rád). Podáváme se zeleninovým salátem nebo na talíři obložíme kousky čerstvé nebo nakládané zeleniny.
Na pánev dáme lžičku oleje a malý kousek másla, při střední teplotě podusíme plátky žampionů asi 5-8 minut (doměkka) a dáme je stranou. Krok 3: Na zbylém tuku v pánvi podusíme sekaný listový špenát (mražený nebo čerstvý), malinko opepříme, přidáme špetku sušeného česneku a do trochu změklého špenátu přidáme rozdrobenou Nivu (nesolíme!!!). Mícháme, aby se Niva rozpustila a nepřichytla k pánvi. Přidáme připravené, vidličkou našlehané vajíčko a umícháme jako řidší míchanici. Necháme trochu vychladnout. Vše jsem dusila na el. sporáku na trojku, žampiony i polorozmrzlý špenát, jen na přidané vajíčko jsem zapnula na čtyřku. To píšu jen pro orientaci, každý sporák hřeje trochu jinak. Krok 4: Rozložíme plátky masa, poklademe anglickou slaninou, na půlky plátků rozdělíme špenátovou nádivku a na ní poklademe podušené žampiony. Maso přehneme a okraje spíchneme párátkem nebo kovovými jehlami (V kotletách můžeme také plnit do proříznuté kapsy.). Krok 5: Řízky pečeme na pánvi na oleji, potom olej slijeme a řízky dopékáme pod pokličkou při velmi nízké teplotě, jednou obrátíme. Nebo je přendáme do zapékací misky a zaklopené dáme asi na 10-15 minut dodělat do horké trouby. Podáváme s přílohou z brambor (máslem politá bramborová kaše, máslové brambory, opékané brambory, smažené hranolky, kroketky, podle toho, co má kdo rád). Podáváme se zeleninovým salátem nebo na talíři obložíme kousky čerstvé nebo nakládané zeleniny.
Zveřejněno 10. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Českolipský řízek se špenátem a Nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3Y8
Moje poznámka
Českolipský řízek se špenátem a Nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3Y8
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 8 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 55 minutami
Bábovka...
Marcela0123 před 58 minutami
Plovdivské maso
Barunka1 před 2 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 2 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 2 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 2 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 2 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 3 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 3 hodinami
Suroviny:
plátek vepřový,
sůl,
pepř,
česnek granulovaný,
slanina anglická,
vejce,
žampióny,
sýr niva,
špenát mražený,
špenát,
olej
Komentáře (4)